x close

Boc şi Geoană s-au întâlnit cu Băsescu la Cotroceni pentru supervizarea listei de miniştri

16 Dec 2008   •   19:56
Boc şi Geoană s-au întâlnit cu Băsescu la Cotroceni pentru supervizarea listei de miniştri

Structura noului Guvern este aproape gata, mai lipseşte doar aprobarea preşedintelui Traian Băsescu, ?naşul? noi Alianţe dintre PD-L şi PSD+PC. Surse apropiate negocierilor din PD-L şi PSD au declarat în exclusivitate pentru Antena3.ro că liderii celor două partide se întâlnesc marţi seara, la Cotroceni, cu şeful statului, pentru ca acesta să supervizeze lista cu miniştrii noului Cabinet.
Emil Boc şi Mircea Geoană au avut prevăzută întâlnirea de la Cotroceni pentru marţi, la ora 20.00, întâlnirea fiind una neoficială. Este posibil ca miercuri, în funcţie de răspunsul primit de la Cotroceni, cei doi lideri politici să anunţe lista cu numele noilor miniştri.
Potrivit negocierilor de marţi, împărţirea ministerelor pe partide s-a stabilit în cea mai mare parte. Deocamdată, deşi în mare ministerele au fost împărţite, există probleme referitoare la dreptul PSD de a-şi alege primul minister, în virtutea faptului că PD-L a dat premierul. Astfel, luând în calcul acest lucru, împărţirea pe partide ar putea arăta în felul următor:
- PSD - Apărare, Economie, Tineret şi Sport, Sănătate, Ministerul Muncii, Externe, IMM-urile. Posibil ca tot la PSD să mai ajungă şi o parte din următoarele ministere: Transporturi, Comunicaţii, Cultură. De asemenea, tot la PSD va ajunge funcţia de Ministru privind relaţia cu Parlamentul.
- PD-L - Administraţie şi Interne, Finanţe, Agricultură, Justiţie (un independent numit de PD-L), Mediu, Dezvoltare Regională, Educaţie, Turism. Posibil ca PD-L să obţină şi o parte din următoarele ministere: Transporturi, Comunicaţii, Cultură. De asemenea, PD-L va deţine şi postul de la Secretariatul general al Guvernului.
Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati