Antena 3 CNN Politică Boc stâlceşte limba lui Shakespeare la întrevederea cu moştenitorul tronului Spaniei

Boc stâlceşte limba lui Shakespeare la întrevederea cu moştenitorul tronului Spaniei

Boc stâlceşte limba lui Shakespeare la întrevederea cu moştenitorul tronului Spaniei
Sursa foto: Emil Boc
28 Iul 2009   •   19:33

Premierul Emil Boc a încercat marţi să facă dovada cunoştinţelor sale de engleză pentru a se face de râs încă o dată. Dacă în trecut "aviară gripa" i-a adus premierului o notoritate nedorită, astăzi a fost rândul moştenitorului Coroanei Spaniei, prinţul Felipe de Asturias să se delecteze cu apetitul pentru limba lui Shakespeare dovedit de premierul României.

Prezent la o întrevedere oficială cu prinţul Spaniei pentru a discuta despre situaţia companiilor spaniole din România, Boc a chestionat delegaţia prinţului dacă se va vorbi în engleză sau se doreşte traducere.

Cum spaniolii şi-au manifestat disponibilitatea de a se discuta în limba engleză, premierul a remarcat zâmbind: ?Talk in English is save time, is save time, for the time being? în traducere, ?Vorbeşti în engleză este să economiseşti timp, să economiseşti timp, pentru moment?.

Premierul a trecut imperturbabil peste acest moment agăţând tema preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene, pentru care şi-a manifestat susţinerea în numele României. Boc a căzut de această dată victimă unei confuzii, el încurcând perioada în care Spania va asigura şefia UE. ?Sunteţi pregătiţi pentru 2011 pentru preşedinţia UE??, a întrebat Boc un membru al delegaţiei spaniole, deşi Spania va deţine preşedinţia instituţiei din primul semestru al anului viitor.

Şeful Executivului şi-a dat rapid seama de eroare venind cu o corecţie. "Ştiu că Spania se pregăteşte pentru preluarea preşedinţiei UE în primul semestru din 2010, o preşedinţie plină de provocări, şi poate conta pe sprijinul României în priorităţile sale".

Recidiva premierului în folosirea englezei face greu de înţeles modul în care acesta a ţinut o serie de prelegeri la Universitatea din Pitsburg, în calitate de "visiting scholar" aşa cum este menţionat în propriul C.V. postat pe site-ul Guvernului.

Potrivit acestui document, premierul Emil Boc a obţinut chiar şi o bursă la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, în domeniul ştiinţelor socio-psihologice şi alte două burse Tempus de la Université Libre de Bruxelles.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc limba englezã
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close