Antena 3 CNN Politică Boc: UDMR şi "minorităţile" văd reorganizarea diferit faţă de PDL şi UNPR. Pot fi acceptate amendamente

Boc: UDMR şi "minorităţile" văd reorganizarea diferit faţă de PDL şi UNPR. Pot fi acceptate amendamente

 Boc: UDMR şi "minorităţile" văd reorganizarea diferit faţă de PDL şi UNPR. Pot fi acceptate amendamente
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Sep 2011   •   12:23
Membrii coaliţiei au opinii diferite privind reorganizarea administrativă, dar discuţiile vor continua, PDL fiind dispus să accepte şi amendamente, a declarat luni seara Emil Boc, liderul formaţiunii democrat-liberale, citat de Mediafax.

Referitor la amendamentele acceptabile de PDL, Boc a precizat că unul dintre acestea ar fi formarea a zece regiuni şi nu doar a opt regiuni, astfel încât proiectul să fie finalizat.

Potrivit lui Boc, la nivelul coaliţiei nu există un consens asupra reorganizării, în condiţiile în care UDMR şi grupul minorităţilor au viziuni diferite faţă de cele ale PDL şi UNPR. Totuşi, liderul democrat-liberal a precizat că discuţiile vor continua şi că există posibilitatea acceptării unor amendamente, astfel încât proiectul să fie finalizat.

"Nu trebuie să rămânem cantonaţi în singurul proiect pe care îl avem astăzi în discuţie, acceptăm şi amendamente la acest proiect. Putem să discutăm opt-zece regiuni, nu trebuie neapărat să rămânem cantonaţi în opt, putem discuta şi despre zece regiuni, de exemplu, cu condiţia ca acest demers să se poată realiza până la capăt", a spus Boc.

Vineri, premierul a declarat că discuţia despre regionalizare "trebuie deblocată la nivel politic", la nivelul coaliţiei de guvernare, urmând ca apoi să se stabilească modul de implementare.

El a arătat că, în acest moment, decizia privind reorganizarea României nu este de natură strict tehnică, ci în primul rând politică.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Şcoala de vară a OTPDL, că singurul argument în favoarea comasării alegerilor ar fi dacă se va face reorganizarea administrativă a ţării, în sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close