Antena 3 CNN Politică Boc: Vom aplica legea "cu toate consecinţele" dacă protestul de la Finanţe se extinde (VIDEO)

Boc: Vom aplica legea "cu toate consecinţele" dacă protestul de la Finanţe se extinde (VIDEO)

Boc: Vom aplica legea "cu toate consecinţele" dacă protestul de la Finanţe se extinde (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Oct 2010   •   21:25

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri seară, că Guvernul va aplica legea, "cu toate consecinţele", în cazul în care protestul declanşat la Ministerul de Finanţe se va extinde şi la nivelul altor instituţii. Şeful Executivului a ţinut să precizeze că singura soluţie pentru rezolvarea problemei este respectarea legii.

"Nu avem ce negocia cu aplicarea legii. Ştiu că sunt vremuri grele, iar banii nu sunt suficienţi. Guvernul nu a adus criza, dar poate depăşi criza dacă face ce trebuie, altfel o adâncim", a declarat Emil Boc, la TVR1.

Premierul a subliniat, totodată, faptul că stimulentele salariale pot fi plătite la Ministerul Finanţelor doar angajaţilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale.

"Stimulente se pot acorda doar acelor persoane, puţine la număr, care au depăşit planul", a spus Boc, adăugând că angajaţii din sistemul bugetar nu sunt plătiţi pentru orele în care nu muncesc.

Sute de angajaţi din Ministerul de Finanţe protestau încă, miercuri seară, pe holurile instituţiei, unde cereau demisia ministrului Gheorghe Ialomiţianu, nemulţumiţi de neacordarea sporurilor salariale.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc premier protestatari finante lege
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close