Antena 3 CNN Politică Boc: Vom instala un guvern imediat după validarea alegerilor. Postul de premier, nenegociabil

Boc: Vom instala un guvern imediat după validarea alegerilor. Postul de premier, nenegociabil

Boc: Vom instala un guvern imediat după validarea alegerilor. Postul de premier, nenegociabil
Sursa foto: Emil Boc
14 Dec 2009   •   13:51

PDL aşteaptă ca azi să se valideze rezultatele prezidenţiale de către Curtea Constituţională urmând să treacă imediat la instalarea unui guvern, a anunţat luni liderul democrat-liberal, Emil Boc. El a arătat că se doreşte cât mai rapid crearea unui guvern de dreapta pe baza unei majorităţi solidfe formate din PDL, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale deoarece românii s-au săturat de actuala instabilitate politică apărută pe fondul a două cicluri electorale, dar şi pentru că este imperios necesară respectarea angajamentelor cu Comisia Europeană şi FMI. Preşedintele PDL a anunţat că în BPN s-a adoptat o rezoluţie cu privire la actul de guvernare, conform căreia viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PDL-PNL-UDMR-minorităţi-independenţi, PDL având temeiul politic de a cere funcţia de premier, post considerat nenegociabil.

?PD-L apreciază faptul că formaţiunile politice trebuie să renunţe la retorica de campanie eloectorală, care s-a încheiat, deci principala preocupare trebuie să fie o majoritate parlamentară. PDL cu majoritatea mandatelor în Parlament, crede că majoritatea trebuie să se construiască în jurul PDL, PNL, UDM şi minorităţi, o majoritate de dreapta? a afirmat Boc.

În ceea ce priveşte posibila decizie a liberalilor de a susţine un premier independent, Boc a afirmat că partenerii de la PNL sunt aşteptaţi pentru formarea unei majorităţi parlamentare, dar nu şi rugaţi, iar poziţia PDL în privinţa premierului este "foarte clară".

"Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, dar nu şi rugaţi. Poziţia PDL este foarte clară, dorim o majoritate stabilă, solidă, de dreapta şi care să dea României stabilitate", a spus Boc.

Liderul PDL a explicat şi motivele pentru care partidul său emite pretenţii la mandatul de premier.
?PDL, ca partid care are cele mai multe mandate în Parlament şi consideră că are temeiul politic moral de a sollicita funcţia de prim ministru. Desemnarea primului-ministru aparţine preşedintelui României. Din acest punct de vedere lucrurile nu mai pot aştepta. Aşteptăm decizia CC, şi imediat politicienii trebuie să ia o decizie? a mai spus Boc.

Premierul în exerciţiu a amintit că după un de campanii electorale, românii aşteptă un guvern care să pună interesele lor deasupra tuturor celorlalte considerente de ordin politic.

?Avem probleme scadente, avem nevoie de decizii pentru a pregătirelansarea economică din anul 20100 când, deşi va fi greu, vom avea creştere economică. Avem de respectat angajamentele internaţionale, asumate în conformitate cu Comisia Europpeană şi FMI? a subliniat Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close