Antena 3 CNN Politică Boc vrea în continuare spaţiu de emisie la TVR: Presa dezinformează românii (VIDEO)

Boc vrea în continuare spaţiu de emisie la TVR: Presa dezinformează românii (VIDEO)

Boc vrea în continuare spaţiu de emisie la TVR: Presa dezinformează românii (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
07 Apr 2010   •   15:25

Premierul Emil Boc a sugerat miercuri că nu va renunţa la obţinerea unui spaţiu de emisie la televiziunea publică pentru a informa corect populaţia despre măsurile guvernului. Boc a intrat în conflict cu presa, acuzând posturile de televiziune Antena 3 şi Realitatea TV că dezinformează încontinuu românii. El a dat ca exemplu problema unui presupus al şaselea post de secretar de stat la Ministerul Economiei şia susţinut că Realitatea Tv nu a permis purtătorului de cuvânt al guvernului să dezmintă în direct această informaţie. În plin zel oratoric, premierul a pus mâna pe un microfon de presă intrând astfel în conflict cu jurnaliştii care l-au atenţionat asupra gestului făcut.

?Doresc să comunic cu românii lucrurile pe care le face guvernul. Curg dezinformările pe diferite posturi de radio şi televiziune? a declarat Boc, întrebat dacîă îşi mai menţine cererea de primire a unui spaţiu de emisie în programa TVR.

Ulterior, premierul a revenit şi a invitat Realitatea Tv să facă corecturile necesare în cazul unei ştiri unde ?lucrurile nu erau adevărate?.

?Realitatea şi Antena 3 dezinformează românii şi am argumente foarte clare. Ca să vă dau un exemplu. Antena3 a primit şi de la CNA amendă pentru acest lucru şi Realitatea Tv probabil că urmează să primească. Am spus foarte clar că nu este vorba la Ministerul Economiei de un nou post de secretar de stat, al şaselea. Încontinuu, Realitatea Tv a ...Pentru că sunt cinci poziţii, atâtea au fost atâtea rămân. Nu se schimbă cu un post, prin comasarea celor două ministere, ministerul Economiei cu Ministerul IMM-urilor, trebuiau să fie cinci plus două, şapte. Au rămas cinci poziţii. A încercat purtătorul de cuvânt să intre pe Realitatea să spună că nu este adevărat. Credeţi că i-a fot permis acest lucru? Deci eu cred că românii trebuie să aibă acces la informaţie corectă pentru că posturile private văd că au... eu am dat telefon la Răzvan Dumitrescu, i-a fost refuzată intrarea în direct. Purtătorul de cuvânt al guvernului trebuia să corecteze dezinformările proferate de Realitatea şi Antena 3, dezinformări care se repetă în fiecare zi, de foarte multe ori intoxică românii cu lucruri neadevărate care nu au nici un fel de fundamentare în Guvern, iar primul-ministru are obligaţia să vină, iar ei au crezut că pe postul de televiziune am obligaţia să vin atunci când mi se dă voie, să spun lucrurilor pe nume? a încercat să explice Boc, în timp ce apuca un microfon al unei televiziuni.



Gestul i-a fost imputat de către jurnalişti care l-au atenţionat că presa îi dă microfoanele şi că nu are nici un drept să pună mâna pe unul din ele.

?Politica editorială o faceţi dumneavoastră, dar nu aveţi dreptul să dezinformaţi. Nu trebuie să vă supăraţi
când spunem lucrurilor pe nume. eu doresc să comunic Dacă nici purtătorul de cuvânt al guvernului nu este lăsat să corecteze dezinformările pe care le faceţi atunci România nu este o societate democratică, că , potrviti Constituţiei, societăţile de radio şi televiziune indiferent dacă sunt publice sau private, au obligaţia să informeze corect opinia publică. Iar că dumneavoastră cu bună ştiinţă sau cu rea ştiinţă faceţi acest lucru... Repet, aveţi mesajul de aseară pe care vi l-a precizat şi care după cum aţi văzut nu a fost lăsat să intre. Şi e un exemplu din foarte multe altele pe care le avem la dispoziţie? a replicat Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close