Antena 3 CNN Politică Boc vrea să urgenteze asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei

Boc vrea să urgenteze asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei

Boc vrea să urgenteze asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2010   •   14:19

Premierul Emil Boc solicită convocarea de urgenţă a Birourilor Permanente ale celor două camere pentru finalizarea de urgenţă a procedurilor de asumarea a răspunderii pe Legea Educaţiei.

"Primul-ministru Emil Boc a trimis astăzi preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor o scrisoare în care le solicită ca Birourile Permanente ale celor două Camere să fie convocate de urgenţă în vederea finalizării procedurilor de angajare a răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei Naţionale, prin stabilirea imediată a calendarului prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură, care a fost depusă în data de 29 octombrie 2010", a informat Executivul printr-un comunicat de presă.

Guvernul a amintit că decizia Curţii Constituţionale din data de 24 noiembrie 2010 prevede că "moţiunea de cenzură, odată depusă, nu poate fi oprită".

Miercuri, membrii Executivului au anunţat că vor continua procedura angajării răspunderii pentru Legea Educaţiei. Premierul Emil Boc l-a atenţionat pe Mircea Geoană că, în cazul în care va continua să boicoteze asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei, va fi înlocuit de la Senat.
Pe 15 noiembrie, Guvernul a transmis Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament. CC a admis miercuri cererea Executivului.

După decizia CC, Mircea Geoană a declarat că orice formulă de a merge mai departe pe asumarea răspunderii face ca legea adoptată astfel să fie neconstituţională.




×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close