Antena 3 CNN Politică Bogdan Aurescu, despre aderarea României la Spațiul Schengen: ”Am arătat că putem gestiona o situație de criză”

Bogdan Aurescu, despre aderarea României la Spațiul Schengen: ”Am arătat că putem gestiona o situație de criză”

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a declarat, cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, că țara noastră este capabilă să gestioneze o criză, având în vedere modul în care am gestionat cei 1,2 milioane de refugiați din Ucraina.

Bogdan Aurescu, despre aderarea României la Spațiul Schengen: ”Am arătat că putem gestiona o situație de criză”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    13 Iun 2022   •   23:10

Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, în care a discutat și despre aderarea României la Spațiul Schengen.

”Am discutat, evident, şi despre Spaţiul Schengen, arătând ce a făcut România în toată această perioadă, modul în care a gestionat frontiera externă a Uniunii Europene, chiar dacă nu suntem stat Schengen, şi care a arătat că putem gestiona în mod adecvat o situaţie de criză cu peste 1,22 milioane de refugiaţi care au intrat deja în România, respectând, în acelaşi timp, normele Schengen în vigoare, ceea ce arată că putem să gestionăm o situaţie de criză, prin urmare cu atât mai mult putem să gestionăm o frontieră Schengen. Discuţiile vor continua, vom continua demersurile noastre în acest sens”, a declarat ministrul de Externe.

Aurescu a precizat că România este susținută de Franța în aderarea la Spațiul Schengen.

Ministrul de Externe a evitat să dezvăluie și o dată concretă cu privire la aderarea țării noastre la Schengen, însă a declarat că ar fi o mișcare benefică și în interesul Uniunii Europene, potrivit gandul.ro.

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu Schengen
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close