Antena 3 CNN Politică Bogdan Aurescu: ”Guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la Schengen”

Bogdan Aurescu: ”Guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la Schengen”

Ministrul de Externe, Bigdan Aurescu, a declarat că nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu: ”Guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la Schengen”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    16 Noi 2022   •   12:55

”După cum știți, este vorba de un partid de opoziție din Suedia, Partidul Social Democrat, care a manifestat anumite rezerve.

Noi am fost în contact și suntem în contact cu Guvernul suedez, am discutat inclusiv duminică și luni în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de mai multe ori cu omologul meu suedez care m-a asigurat că Guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la spațiul Schengen”, a declarat Bogdan Aurescu.

Potrivit ministrului de Externe, nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual, așa cum nici guvernul anterior suedez, care era condus de Partidul Social Democrat, nu a spus niciodată că are o opoziție față de aderarea României la spațiul Schengen.

Întrebat și despre poziția Olandei față de aderarea României la spațiul Schengen, Aurescu a spus: ”Continuăm de asemenea demersurile noastre și pe lângă partea olandeză, de îndată ce vom avea noutăți, cu siguranță le vom prezenta”.

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu Schengen
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close