Antena 3 CNN Politică "USR va lua ostatic tot guvernul şi apoi, toată România!" Bogdan Chirieac comentează ultimele scandaluri din coaliţie

"USR va lua ostatic tot guvernul şi apoi, toată România!" Bogdan Chirieac comentează ultimele scandaluri din coaliţie

Abia închegată înainte de Crăciun, coaliţia de guvernare nu-şi găseşte liniştea: după ce liderul PLUS, Dacian Cioloş l-a atacat pe ministrul liberal al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a venit rândul noului preşedinte al Senatului, Anca Dragu, să fie atacată din interiorul PNL.

"USR va lua ostatic tot guvernul şi apoi, toată România!" Bogdan Chirieac comentează ultimele scandaluri din coaliţie
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    25 Dec 2020   •   18:40

Anca Dragu a anunțat înființarea unei comisii parlamentare comune pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat pentru un parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari.

Riposta la acest demers a venit din partea deputatului liberal Daniel Gheorghe. Gheorge califică iniţiativa drept "o trăznaie populistă" şi comentează că "ne putem aştepta la orice din partea echipei lui D.J. Cioloş" întrucât "democrația este foarte incomodă pentru cei carora le stă în gât cuvântul 'Național'."

"Văd că doamna Anca Paliu-Dragu a lu' Cioloș, tocmai vorbește despre trecerea la Parlament unicameral. Parlamentul unicameral este specific țărilor mici și cu 'interese limitate', nicidecum unei națiuni europene însemnate, precum România.

Daniel Gheorghe: Doar în timpul lui Ceauşescu România a avut Parlament unicameral. Se numea Marea Adunare Naţională

Ținând cont ca doamna Dragu s-a trezit la întâiul său mandat parlamentar direct președinte al Senatului, deci al doilea om în stat după președinte, pot considera aceste intenții urmări firești ale euforiei dumneaei dar le mai pot pune și pe seama lipsei de experiență politică și a înțelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului.

Noi, România, avem Parlament bicameral de la anul 1864 (...) iar unicul moment din istorie când am avut legislativ unicameral este în timpul de tristă amintire al dictaturii comuniste, care a impus butaforia numită 'Marea Adunare Națională' (...)

Afirm cu tărie că parlamentul unicameral este o trăznăie populista care poate afecta grav funcționarea democrației românești, periclitand atât calitatea actului legislativ, cât şi rolul Parlamentului României, de expresie a suveranității poporului!

În rest de la USR-PLUS și de la echipa lui D.J. Cioloș ne putem aștepta la absolut orice, democrația este foarte incomodă pentru cei carora le stă în gât cuvântul 'Național'! Internaționala birocrata nu poate trece cu tancul peste echilibrul puterilor din România și nici nu poate reduce la absurd aproape două secole de istorie parlamentară românească!", a scris deputatul liberal pe Facebook.

 

Bogdan Chirieac: USR PLUS sunt singurii cu o strategie pusă la punct, aici sau afară

Jurnalistul DC News Bogdan Chirieac a estimat la Antena 3 şansele ca noua coaliţie de guvernare să-şi ducă la capăt mandatul asumat.

În formula actuală, guvernul este un fel structură anarho-sindicalistă. Cei trei preşedinţi de partide, doi în guvern, unul la Camera Deputaţilor, trebuie să cadă de acord, după care vor comunica decizia prim-ministrului, care va trebui să o pună în aplicare cu membri care, unii dintre ei, ascultă de Dan Barna, alţii de Ludovic Orban, alţii, de Kelemen Hunor.

E cea mai sigură cale să faci totul praf, şi o vor face. Există o speranţă în acest moment: USR PLUS, care-l ţine ostatic pe Ludovic Orban, să ia ostatic tot guvernul şi apoi toată România. Cred că acest lucru se va întâmpla şi vom asculta apoi de o singură voinţă, a lui Dacian Cioloş (...)

Dintre toate partidele aflate la guvernare, singurul cu o strategie pusă la punct, aici sau în afară, este USR PLUS. Tipul acesta de neomarxism lucrează foarte exact.

Bogdan Chirieac: Uşor, uşor se va şubrezi fundamentul statului român

Chestia aceasta, cu Parlamentul unicameral este o năzbâtie desfiinţată de specialişti. A fost manevră a lui Traian Băsescu, ca să-l ajute să câştige alegerile. Inclusiv reducerea numărului de parlamentari e o altă prostie. Ce te faci cu cei 18 reprezentanţi ai minorităţilor, care trebuie să rămână. Întrebarea este: cine a mandatat-o brusc pe Anca Dragu să facă astfel de lucruri (iniţierea demersurilor pentru trecerea la Parlament unicameral)? Dacian Cioloş.

PNL se opune acum? Păi în PNL se găsesc mulţi PDL-işti iar PDL, în 2009, era de acord cu Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Uşor-uşor, se va şubrezi fundamentul statului român (...)", a comentat Bogdan Chirieac într-o intervenţie la Antena 3.

 

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Chirieac scandal în coaliţie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close