Antena 3 CNN Politică Bogdan Hossu: Există şi alte variante de măsuri. Dacă Guvernul nu le va accepta, trebuie să plece

Bogdan Hossu: Există şi alte variante de măsuri. Dacă Guvernul nu le va accepta, trebuie să plece

Bogdan Hossu: Există şi alte variante de măsuri. Dacă Guvernul nu le va accepta, trebuie să plece
Sursa foto: Bogdan Hossu
11 Mai 2010   •   11:34

Guvernul va trebui să accepte că există şi alte variante decât cele două soluţii propuse de autorităţi pentru combaterea crizei. Dacă nu va face acest lucru va trebui să plece, a declarat marţi, preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, înainte de debutul discuţiilor în structura de criză.
Bogdan Hossu a caracterizat drept imorală situaţia în care Guvernul ar aplica una din cele două variante de soluţii propuse de autorităţi, respectiv reducerea cheltuielilor bugetare sau majorarea TVA şi a cotei unice de impozitare, pentru a proteja doar două milioane de oameni care sunt angajatori sau reprezentanţi ai grupurilor de interese, în timp ce alţi 18 milioane de români ar trebui să plătească pentru asta.
"Există şi alte variante iar Guvernul va trebui să le accepte", a declarat Hossu.
Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, participă, împreună cu ceilalţi lideri ai confederaţiilor sindicale, la discuţiile de la Parlament cu preşedintele Traian Băsescu, reprezentanţii Guvernului, ai partidelor şi grupurilor politice parlamentare, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi cu cei ai organizaţiilor patronale reprezentative la nivel naţional.
În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close