Antena 3 CNN Politică Bogdan Olteanu: Tăriceanu şi Antonescu sunt egali în cursa pentru prezidenţiale

Bogdan Olteanu: Tăriceanu şi Antonescu sunt egali în cursa pentru prezidenţiale

Bogdan Olteanu: Tăriceanu şi Antonescu sunt egali în cursa pentru prezidenţiale
Sursa foto: bogdan olteanu
18 Feb 2009   •   04:54

Bloggerul Bogdan Olteanu susţine că sondajele de opinie arată că PNL are doi candidaţi la acelaşi nivel pentru prezidenţiale, Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu.
"Cercetările care încep să apară ne arată că nu avem un candidat detaşat între ceilalţi pentru prezidenţiale. Potenţialii candidaţi (pe nume Tăriceanu şi Antonescu) sunt cam la acelaşi nivel. Dar, ceea ce reiese foarte clar e că nici unul nu poate creşte în campanie, odată desemnat, decât cu două condiţii: să aibă sprijinul celuilalt - ceea ce cred, cunoscându-i pe amândoi - şi să aibă sprijinul celorlalţi liberali. Al celor prea nervoşi, al celor talibanizaţi de pânza roşie a congresului, al celor care uită cine e concurentul şi cine e duşmanul. Şi, măcar, tăcerea (sau aducerea la tăcere a) celor care şi-au promis prietenia altuia", a susţinut Olteanu pe blog. El făcea referire, probabil, la unele pacturi realizate în cadrul partidului de susţinere reciprocă pentru diferite funcţii.
El a apreciat şi anunţul lansat de Antonescu privind candidatura sa la şefia PNL dacă acest lucru presupune o dezbatere pe viziuni.
"De la lansarea cruciadei pentru congres extraordinar, a fost prima declaraţie serioasă, de fond, a unui combatant. A spus, pe scurt, că e interesat să candideze la preşedinţia partidului dacă asta va presupune o dezbatere de viziuni".
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close