Antena 3 CNN Politică Boldea bagă deputaţii în şedinţă. Se caută soluţii pentru lămurirea statutului parlamentarului fugar

Boldea bagă deputaţii în şedinţă. Se caută soluţii pentru lămurirea statutului parlamentarului fugar

Boldea bagă deputaţii în şedinţă. Se caută soluţii pentru lămurirea statutului parlamentarului fugar
Sursa foto: Foto: ziaresireviste.ro
02 Apr 2012   •   19:16

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va discuta, lunea viitoare, situaţia deputatului Mihail Boldea, aflat în arest preventiv, a declarat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, arătând că, personal, consideră că trebuie aplicată soluţia din cazul Voicu, adică suspendarea tuturor drepturilor.
   
"Biroul Permanent trebuie să găsească o soluţie, este un vid legislativ, nimeni nu s-a gândit vreodată la o situaţie de acest gen. Probabil, este opinia mea personală, vom aplica soluţia de la Senat cu Voicu, adică i se suspendă toate drepturile, i se iau toate obiectele de inventar de la cabinet şi nu mai primeşte niciun fel de drept până nu se finalizează într-o formă sau alta dosarul sau procesul", a afimat Toader, citat de Mediafax.
   
El a adăugat că secretarul general al Camerei va prezenta o soluţie şi că aceasta va fi discutată în Comisia juridică.
   
Mircea Toader a spus că nu există nicio prevedere regulamentară în acest situaţii, iar în Constituţie scrie că mandatul este suveran şi irevocabil, în afară de cazurile de vacantare, de deces sau demisie.

"Dacă se spunea că se vacantează şi în caz de arest preventiv sau arest finalizat, aveam altă soluţie", a menţionat el.
   
Toader a arătat că senatorul Cătălin Voicu a dat Senatul în judecată şi că s-ar putea ca şi în cazul Boldea "să fie o surpriză şi mai neplăcută".

"Dar mie mi se pare moral şi corect ca un parlamentar care nu mai poate să-şi exercite mandatul să nu primească cel puţin maşina", a adăugat Toader.
   

×
Subiecte în articol: mihail boldea
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close