Antena 3 CNN Politică Borbely: Sunt voci în UDMR care nu vor la guvernare. "Există riscul erodării, din cauza crizei economice"

Borbely: Sunt voci în UDMR care nu vor la guvernare. "Există riscul erodării, din cauza crizei economice"

Borbely: Sunt voci în UDMR care nu vor la guvernare. "Există riscul erodării, din cauza crizei economice"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Dec 2012   •   17:32

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat vineri, că există voci în cadrul Uniunii care nu ar agrea intrarea organizaţiei la guvernare, pentru că există riscul erodării pe fondul crizei economice.

"Sunt şi voci din UDMR care spun că nu ar fi bine să intrăm la guvernare. Sunt opinii diferite, când se iau decizii se iau decizii la nivelul partidelor sau formaţiunilor politice. Argumentele sunt că dacă participi la guvernare există o anumită erodare, mai ales dacă nu va fi spectaculos în ceea ce priveşte economia şi deocamdată suntem în recesiune. Noi, în general, ne asumăm răspunderea şi ne-am asumat şi în acei ani foarte grei, din 2010-2011, deci ne asumăm această răspundere, dacă sunt programe compatibile", a spus Borbely, la finalul reuniunii Consiliului Consultativ al Platformelor UDMR de la Târgu Mureş, informează Agerpres.

Întrebat dacă USL mai are interesul de a coopta UDMR la guvernare în condiţiile scorului electoral obţinut, Laszlo Borbely crede că există un interes din partea puterii.

Borbely a precizat că sunt foarte multe lucruri "apropiate de ceea ce a spus premierul şi USL-ul în perioada trecută".

"De exemplu, un element, reducerea CAS-ului, suntem de acord, şi este de acord şi USL. Cu lucrările de infrastructură nu cred că va spune USL-ul că nu vrea să continue autostrada Transilvania. În ceea ce priveşte reorganizarea teritorială, şi noi suntem de acord să nu desfiinţăm judeţele, şi ei sunt de acord. Cum vor arăta de exemplu aceste regiuni, cu ce atribuţii, încă nu s-a discutat în detaliu probabil nici în cadrul USL. Aceste detalii le vom discuta, vom discuta şi modificarea Constituţiei care înseamnă de fapt să clarificăm acele puncte care sunt în  momentul de faţă destul de ambigue. Deci sunt foarte multe lucruri de discutat.

Săptămâna viitoare le punem, sper, şi pe hârtie, dacă vom ajunge acolo ca să batem palma, şi în funcţie de această decizie vom merge mai departe", a arătat Borbely.

Acesta a susţinut că sâmbătă la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) convocat la Târgu Mureş nu se va lua o decizie în privinţa participării la guvernare a UDMR, ci se va vota acordarea unui mandat conducerii organizaţiei pentru a purta negocieri cu partenerii politici.

Anunţul premierului Victor Ponta făcut chiar în seara alegerilor, respectiv că USL se gândeşte la o posibilă cooptare la guvernare a UDMR, a făcut valuri în presă.

Citeşte şi Badea: E o mare măgărie ce face USL. E sinistru ca în seara alegerilor să anunţi alianţă cu UDMR

Badea: "Băi, PDL-iştilor, voi nu existaţi, tati, fără Băsescu"

Ciutacu: "Da, Ponta ne-a înşelat. Este incorect faţă de noi, electorii. E la fel cum s-ar simţi el, dacă nu l-ar nominaliza Băsescu premier"





×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close