Antena 3 CNN Politică Borbely (UDMR): Nu putem adopta legea sănătăţii şi legea reorganizării administrative în an electoral

Borbely (UDMR): Nu putem adopta legea sănătăţii şi legea reorganizării administrative în an electoral

Borbely (UDMR): Nu putem adopta legea sănătăţii şi legea reorganizării administrative în an electoral
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Mar 2012   •   22:55

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii nu pot fi adoptate într-un an electoral, informează Agerpres.

"În an electoral nu este posibil să adoptăm aceste două legi, pentru că nu sunt întrunite condiţiile. Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm atât despre legea reorganizării, cât şi legea sănătăţii. De fapt, la legea sănătăţii au fost pornite discuţii cu unele organizaţii profesionale", a afirmat Borbely.

În ceea ce priveşte legea sănătăţii, viceppreşedintele uniunii a mai spus că sunt păreri diferite care trebuie discutate, de exemplu, în legătură cu privatizarea caselor de asigurări de sănătate.

"Nu sunt create acum condiţiile pentru adoptare, pentru că este o lege-cadru şi mai mult ca sigur, după alegeri, guvernul care vine trebuie să ia o decizie cât mai curând", a mai spus Borbely.

Referindu-se la aceeaşi lege, el a adăugat că, din informaţiile sale, există un pachet minim finalizat la nivelul ministerului de resort.

"Cât de curând trebuie să luăm o decizie, pentru că trebuie să ştie cetăţeanul ce poate să îi asigure statul. Este şi unul dintre angajamentele cu FMI ca acest pachet minim să fie decis în acest an", a conchis Laszlo Borbely.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.

"În lipsa pachetului minim garantat de servicii medicale, legea sănătăţii poate fi un eşec de la lansarea în dezbatere publică, pentru că asiguraţii de sănătate şi cei care nu se pot asigura, înainte de toate, trebuie să ştie ce le garantează statul în baza contribuţiilor lor actuale", a spus Băsescu, în Parlament.

El a reiterat faptul că discuţia privind o nouă lege a sănătăţii trebuie reluată, punctând că ea reprezintă unul dintre "pilonii" stabilităţii şi modernizării statului.


×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely UDMR legea sanatatii
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close