Antena 3 CNN Politică Buda (PDL): Membrii comisiei Roşia Montană se vor uita ca pisica în calendar la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu

Buda (PDL): Membrii comisiei Roşia Montană se vor uita ca pisica în calendar la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu

Buda (PDL): Membrii comisiei Roşia Montană se vor uita ca pisica în calendar la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2013   •   16:22
Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, cataloghează decizia constituirii comisiei speciale privind Roşia Montană drept una "ipocrită" şi spune că membrii acesteia se vor uita, "ca pisica în calendar, la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, pe care vor să îl transforme, încet, dar sigur, în iadul de pe pământ"
"Decizia premierului Victor Ponta de a constitui comisia specială care să se ocupe de proiectul de lege prin care se încearcă reglementarea proiectului minier de la Roşia Montană este o decizie ipocrită. USL dă dovadă încă o dată de ipocrizie crasă, punându-i pe cei 19 parlamentari uslaşi să se ocupe de acest proiect de o importanţă majoră pentru România fără ca aceştia să fie măcar specialişti în domeniu. Mai mult, aceşti parlamentari, în frunte cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, intenţionează să se deplaseze la Roşia Montană, la insistenţele lui Victor Ponta, şi să se uite, ca pisica în calendar, la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, pe care vor să îl transforme, încet, dar sigur, în iadul de pe pământ. Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt mai periculoşi decât cianurile", susţine liderul PDL Cluj, Daniel Buda, într-un comunicat de presă, conform Mediafax.
Liderul PDL Cluj adaugă că prezenţa membrilor din comisia parlamentară la Roşia Montană "nu va lămuri cu nimic spinoasa problemă a mediului cu care se va confrunta această zonă". 
"USL doreşte să creeze falsa impresie a iniţierii unui dialog între putere şi societatea civilă implicată în problema Roşia Montană, însă, în fapt, nu se urmăreşte altceva decât atribuirea prin lege a contractului cu RMGC care să aibă ca şi rezultat acordul de exploatare cu o redevenţă insignifiantă către statul român. Stimaţi parlamentari, nu transformaţi România într-o societate cianurizată şi retrageţi proiectul din Parlament. Altfel, ne vom întoarce la vremurile în care spuneam că ?Munţii noştri aur poartă/ Noi cerşim din poartă în poartă?", a spus Daniel Buda. 
În urmă cu aproximativ zece zile, 33 de mineri de la Roşia Montană s-au blocat în subteran, cerând deplasarea în zonă a lui Crin Antonescu. Ei au ieşit la suprafaţă în urmă cu o săptămână, după ce premierul Victor Ponta le-a promis că le va aduce Comisia parlamentară.
Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis, miercuri, să meargă peste o săptămână la faţa locului, vizita urmând să dureze două zile.
Conform deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la comisie din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până la 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la Roşia Montană, la ieşirea din galeria minieră Cătălina Monuleşti, că cei care sunt împotriva proiectului trebuie să propună soluţii pentru locuri de muncă, el adăugând: "Nu poţi să fi numai aşa, Gică Contra".
Preşedintele Camerei a precizat că a coborât în galeria minieră pentru a da un mesaj de normalitate colegilor săi din Parlament, un mesaj prin care vrea să arate că "dacă vrei să iei o decizie, trebuie să te documentezi în prealabil şi să asculţi atât argumente pro cât şi argumente contra".
Sâmbătă seară, la Bucureşti, mii de oameni au format un lanţ în jurul Palatului Parlamentului, timp de aproape o oră, în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close