Antena 3 CNN Politică Bugetul Autorităţii Electorale va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei

Bugetul Autorităţii Electorale va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei

Bugetul Autorităţii Electorale va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei
Sursa foto: Foto: shutterstock.com
de M.Z.    |    27 Mar 2012   •   12:53

Bugetul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei, pentru finalizarea procesului de realizare a Registrului electoral, conform unui proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică, informează Mediafax.

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, potrivit proiectului.

În nota de fundamentare se arată că în bugetul AEP nu au fost alocate fonduri pentru această operaţiune şi se argumentează că Registrul electoral va asigura, printre altele, posibilitatea tuturor cetăţenilor de a verifica online dacă sunt luaţi în evidenţă în vederea exercitării dreptului de vot.

Actul normativ mai arată că, prin acest registru, primarii vor actualiza delimitarea secţiilor de votare, vor fi verificate cerinţele legale privind întocmirea şi actualizarea listelor electorale permanente şi a copiilor de pe acestea şi va fi evitat votul ilegal prin mai multe mecanisme de control.

Conform legislaţiei în vigoare, Autoritatea Electorală Permanentă este obligată să realizeze Registrul electoral până la alegerile parlamentare din acest an.

În documentul citat este precizat că, în 2011, acest sistem a fost implementat la nivel central, urmând ca în 2012 să fie extins la nivelul fiecărei primării din ţară.

Campania electorală va începe pe 11 mai şi va dura 30 de zile.

Tipărirea buletinelor de vot se va face până cel târziu la data de 31 mai, apoi ele fiind preluate de către prefecturi.

Pe 9 iunie, la ora 7.00, se va încheia campania electorală pentru alegerile locale, scrutinul urmând să se desfăşoare pe 10 iunie, de la ora 7.00 până la ora 21.00.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close