Antena 3 CNN Politică Bugetul Camerei Deputaţilor, adoptat cu scântei liberale

Bugetul Camerei Deputaţilor, adoptat cu scântei liberale

Bugetul Camerei Deputaţilor, adoptat cu scântei liberale
Sursa foto: Camera Deputatilor
04 Feb 2009   •   11:25

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri, cu 134 de voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi 3 abţineri proiectul de buget al Camerei pe 2009, în sumă de 301 milioane de lei. După ce au părăsit sala în timpul procedurii de adoptare, parlamentarii PNL au anunţat că vor contesta votul, acuzând lipsa cvorumului de lucru.Bugetul Camerei Deputaţilor este cu 22,1% mai mare faţă de cel de anul trecut.
Viceliderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat după adoptarea bugetului, că votul a fost ilegal, deoarece, în opinia sa, la şedinţă nu a existat cvorumul prevăzut de Regulament, de minim 163 de deputaţi,fiind înregistraţi prezenţi doar 153 de parlamentari.
Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus în plenul Camerei că reprezentanţii PNL nu au participat la vot. "Noi am părăsit sala", a precizat Nicolăescu, care a adăugat că PNL va depune la Biroul Permanent o contestaţie în acest sens.
Gestul liberalilor a fost aspru criticat de Cezar Preda (PDL care a apreciat că liberalii au dat dovadă de "făţărnicie şi populism lăbărţat". "Neparticiparea la vot nu înseamnă că nu ai fost la şedinţă", a spus Cezar Preda, comentând, totodată, şi intenţia PNL de a depune o contestaţie: "Pot să facă şi mama contestaţiei! Ce rezolvă?".
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close