Antena 3 CNN Politică Bugetul de stat: Parlamentarii au stins lumina după ora 01.00 AM

Bugetul de stat: Parlamentarii au stins lumina după ora 01.00 AM

Bugetul de stat: Parlamentarii au stins lumina după ora 01.00 AM
Sursa foto: vot parlament
19 Feb 2009   •   08:41

Parlamentarii români trag tare să aprobe repede bugetul de stat. La şedinţa de miercuri, după 13 ore de dezbatere, unii au mai găsit puterea să facă glume şi să dea specatcol în plen. Şedinţa a fost suspendată însă de preşedintele Ioan Oltean din cauza unor probleme cu amendamentele
"Sunt nişte inadvertenţe între amendamentele pe care le avem noi, cele pe care le are preşedintele comisiei şi cele pe care le au colegii liberali, şi poate chiar unii colegi din sală. de aceea, eu cred că noaptea va fi un sfetnic bun şi ne vom revedea mâine dimineaţă. declar suspendarea şedinţei?, a explicat el.
Parlamentarii au votat bugetul ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, şi pe cel al Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
La şedinţele târzii din noapte, cel mai activ a fost liderul PNL Iaşi. care a avut 20 intervenţii în plen, fără a scăpa ocazia să atace puterea.
După miezul nopţii, deputaţii PNL şi UDMR au întrerupt în mod repetat lucrările pe procedură, susţinând fie că programul ar trebui reluat joi dimineaţă, pentru că programul zilei s-a încheiat, or, cel al zilei următoare începe abia la ora 9 dimineaţa, fie pe motiv de lipsă de cvorum, de lipsă a unui reprezentant al Guvernului. Cum Ioan Oltean a ignorat cererile, aceştia au insistat. Şedinţa a fost întreruptă aproape de ora 1,00 pentru consultări între grupurile parlamentare, după care deputatul maghiar Marton Arpad le-a făcut parlamentarilor PSD şi PDL o urare: ?Domnilor de la Putere faceţi-vă bugetul singuri!?, după care a părăsit sala. Câteva clipe mai târziu, cu un minut după ora 1,00, şedinţa s-a suspendat din cauza unor încurcături cu o serie de amendamente care nu figurau în mapele parlamentarilor.
Relu Fenechiu, dezamăgit că amendamentele sale pe domeniul mediului nu întrunesc sprijin, a exclamat: "Îmi pare rău că domnul Boc a plecat, pentru că l-aş fi parafrazat astfel: Puşca şi cureaua lată / Ce buget aveaţi odată!". Ion Oltean a intrat şi el în joc, replicând: "Puşca şi cureaua lată, ce partid eraţi odată!". După care, Fenechiu a spus că PD era un partid adevărat când Traian Băsescu nu îl forţa să meargă pe sârmă. Oltean a ripostat, spunându-i lui Fenechiu să se grăbească în a-şi susţine amendamentele. "Vă sugerez să vă grăbiţi. Am informaţii că deputaţii şi senatorii PNL sunt aşteptaţi la Caru' cu Bere", a adăugat el.
Bugetul este dezbătut, joi, pentru a treia zi consecutiv.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close