Antena 3 CNN Politică Bugetul de stat şi al asigurărilor sociale, în dezbaterea Parlamentului

Bugetul de stat şi al asigurărilor sociale, în dezbaterea Parlamentului

Bugetul de stat şi al asigurărilor sociale, în dezbaterea Parlamentului
Sursa foto: Camera Deputatilor
17 Feb 2009   •   10:16

Bugetul de stat pe 2009 şi bugetul asigurărilor sociale intră marţi în dezbaterea plenului Parlamentului. Potrivit liderilor coaliţiei se aşteaptă ca votul final să fie dat joi, ei anunţând că parlamentarii vor lucra în plen şi până la miezul nopţii dacă va fi necesar.
Mii de amendamente ale partidelor politice aşteaptă dezbaterea lor în parlamentul reunit. Astăzi aleşii dedică 10 ore acestei probleme, urmând ca miercuri programul parlamentarilor pe buget să înceapă la 9 dimineaţa şi să ţină până la 12 noaptea. În cazul în care în acest răstimp nu vor fi parcurse toate amendamentele,se ia în calcul prelungirea programului de lucru al plenului pentru zilele de joi şi vineri.
Pentru adoptarea celor două proiecte de buget, coaliţia are nevoie de votul exprimat de majoritatea parlamentarilor prezenţi. Cum, împreună partenerii de coaliţie au 328 de parlamentari, singura problemă ar putea fi ridicată de ameninţările pe care preşedinţii de consilii judeţene, în frunte cu social-democratul Liviu Dragnea, le-au formulat la adresa acelor senatori şi deputaţi care vor vota bugetul în favoarea guvernului şi nu vor veni cu amendamente pentru suplimentarea fondurilor destinate administraţiilor locale.
Chiar dacă liderii PSD şi PDL minimalizează efectul unor astfel de avertismente, nu este exclus ca unii parlamentari să dea curs cererilor preşedinţilor de CJ-uri, mai mult datorită intereselor care îi leagă de aceştia pe plan local, decât din cauza ameninţărilor proferate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget parlament dezbatere plen
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close