Antena 3 CNN Politică Bugetul, în comisii: Aviz pozitiv pentru Justiţie, Agricultură, Culte, MAI, MApN şi MDRT

Bugetul, în comisii: Aviz pozitiv pentru Justiţie, Agricultură, Culte, MAI, MApN şi MDRT

Bugetul, în comisii: Aviz pozitiv pentru Justiţie, Agricultură, Culte, MAI, MApN şi MDRT
05 Ian 2010   •   11:23

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat s-au reunit, marţi, pentru audieri pe marginea proiectului de buget de stat pe anul 2010.

Dezbaterile în plen pe marginea bugetului ar urma să înceapă pe data de 11 ianuarie, pentru ca pe 16 ianuarie, când soseşte la Bucureşti delegaţia FMI, acesta să fie deja publicat în Monitorul Oficial.

Prima care a ajuns, marţi, în faţa Comisiei pentru Administraţie Publică a fost Elena Udrea. Aceasta a convins comisia după ce a vorbit despre bugetul alocat ministerului său.

După o oră de discuţii, membrii comisiei au decis să dea aviz pozitiv bugetului de stat pe 2010 pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Avizul a fost dat cu unanimitate de voturi.

Deşi este unul dintre ministerele cu cei mai mulţi bani, Udrea a afirmat despre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în faţa comisiei că bugetul de care dispune este cu 31% mai mic decât bugetele de anul trecut ale celor două ministere comasate.

Citeşte mai mult despre bugetul MDRT

"Cenuşăreasa" bugetului, Agricultura, pare să aibă ceva mai mult noroc de astă dată. Ministerul de resort a primit aviz favorabil pentru bugetul pe 2010. Nu a fost o bătălie uşoară însă, după cum a declarat chiar ministrul Mihail Dumitru. Reprezentanţii comisiilor parlamentare nu şi-au dat avizul, până nu a fost acceptat un amendament referitor la suplimentarea fondurilor cu peste 2 miliarde de lei. O sumă de 500 milioane lei ar urma să fie cedată, potrivit acestora, de către Ministerul Dezvoltării şi Turismului.

Citeşte mai mult despre bugetul Agriculturii

Ministerul Administraţiei şi Internelor a primit, de asemena, aviz pozitiv pentru buget. Acesta va fi în grafic cu cheltuielile după alocarea bugetului pe 2010, afirmă ministrul Vasile Blaga. Acesta susţine că va reuşi chiar să plătească restanţe de anul trecut, inclusiv primele de vacanţă. Ministrul a adăugat că va avea bani pentru salariile şi pensiile din sistem şi va putea acoperi până în iulie cheltuielile cu transportul.

Citeşte mai mult despre bugetul MAI


Apărarea a reuşit să obţină mai mulţi bani de la buget. Comisiile de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor au dat aviz favorabil bugetului pe 2010, cu tot cu cheltuieli suplimentare. Tot la comisiile de apărare s-au discutat şi bugetele pentru serviciile speciale: SPP şi STS.

Citeşte mai mult despre bugetul MApN

Şi comisiile parlamentare pentru drepturile omului, culte şi minorităţi au avizat bugetul pe 2010 al Secretariatului pentru Culte. Parlamentarii au aprobat toate amendamentele depuse la aceste comisii referitoare la construcţia şi repararea de biserici cu 10 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". Voturile "împotrivă" au aparţinut parlamentarilor PNL, Puiu Haşotti arătând că a votat împotrivă deoarece este "un buget neîndestulător".

Citeşte mai mult despre bugetul Culturii

Tot comisiile parlamentare pentru drepturile omului, culte şi minorităţi au avizat şi bugetul Ministerului Justiţiei, parlamentarii aprobând un buget de 2.483.458 de lei, mai mare cu 400 de milioane de lei faţă de 2009. Bugetul Ministerului Justiţiei a fost avizat cu 12 voturi "pentru" şi trei "împotrivă".

Citeşte mai mult despre bugetul Justiţiei

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget Elena Udrea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close