Antena 3 CNN Politică Bugetul M.A.I. a fost suplimentat pentru reparaţia elicopterelor folosite în calamităţi

Bugetul M.A.I. a fost suplimentat pentru reparaţia elicopterelor folosite în calamităţi

Bugetul M.A.I. a fost suplimentat pentru reparaţia elicopterelor folosite în calamităţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iul 2012   •   12:30

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a fost suplimentat de Guvern cu 36 milioane lei, pentru reparaţia capitală a elicopterelor din dotarea ministerului şi care pot fi folosite la intervenţii în cazul producerii calamităţilor naturale.

Banii sunt alocaţi din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, alimentat în acest sens din Fondul de rezervă bugetară.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Guvernul va aloca fonduri pentru achiziţionarea unui elicopter sau repararea elicopterelor aflate deja în folosinţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, aparate de zbor care să fie folosite în situaţii de urgenţă, inclusiv pentru stingerea incendiilor din păduri.

Declaraţia a afost făcută după ce incendiul din Masivul Bucegi, care izbucnise în urmă cu peste o săptămână, a fost localizat abia luni, după ce un elicopter a aruncat aproximativ şapte tone cu apă peste zona cuprinsă de flăcări.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, solicitaseră atunci ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, aducerea unui avion de mici dimensiuni din ţările vecine pentru ajutorul în stingerea incendiului.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close