Antena 3 CNN Politică Bugetul, susţinut doar de PDL şi UDMR. Marko Bela: "Ne place, nu ne place, îl vom vota"

Bugetul, susţinut doar de PDL şi UDMR. Marko Bela: "Ne place, nu ne place, îl vom vota"

Bugetul, susţinut doar de PDL şi UDMR. Marko Bela: "Ne place, nu ne place, îl vom vota"
Sursa foto: Marko Bela
11 Ian 2010   •   13:53

UDMR va vota bugetul pe anul 2010 în plenul Parlamentului, în ciuda faptului că este este unul de austeritate, dar trebuie identificate ulterior soluţii pentru protejarea categoriilor sociale defavorizate, a declarat luni liderul Uniunii, Marko Bela.
"Vom vota bugetul. Ne place, nu ne place, cred că este un buget auster, dar trebuie să fim conştienţi că este nevoie în acest moment de austeritate, nu avem ce face, este nevoie de nişte măsuri destul de dureroase. Deci vom vota bugetul şi după aceea să vedem ce facem cu măsurile de protecţie socială prin care va trebui să-i protejăm pe cei nevoiaşi", a declarat liderul UDMR, în debutul şedinţei coaliţiei de guvernare.
Senatul şi Camera Deputaţilor urmează să înceapă, luni, în şedinţă comună, dezbaterile asupra bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010, cele două proiecte având raport de admitere din partea comisiilor de buget-finanţe.



PSD şi PNL se opun

Aşadar, proiectul de buget urmează a fi votat doar de PDL şi UDMR, alături de, probabil, grupul minorităţilor şi grupul parlamentarilor independenţi. Partidele de opoziţie, PSD şi PNL, au anunţat că nu vor vota actualul proiect de buget.

Mai mult, cele două partide urmează să-şi susţină în plen amendamentele propuse la acest proiect, marea lor majoritate fiind cel mai probabil să nu treacă, deoarece Coaliţia PDL-UDMR se opune. Aşadar, bugetul are şanse să fie votat cu aceeaşi majoritate fragilă care a permis şi actualului Cabinet Boc să treacă de Parlament.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close