Antena 3 CNN Politică Bursa zvonurilor: Cine este tehnocratul care va conduce Mişcarea Populară

Bursa zvonurilor: Cine este tehnocratul care va conduce Mişcarea Populară

Bursa zvonurilor: Cine este tehnocratul care va conduce Mişcarea Populară
Sursa foto: Foto: gigaom.com
30 Mar 2013   •   17:16

Presa portocalie a lansat o primă ipoteză legată de numele celui care va conduce Miţcarea Populară iniţiată de Traian Băsescu, care, de altfel, a făcut recent ţi un scurt portret al viitorului lider al fundaţiei.

Numele lansat opiniei publice drept viitor conducător al organizaţiei non-guvernamentale cu tentă de partid, Miţcarea Populară, este tehnocratul Călin Georgescu, director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România. În toamna lui 2010, numele său se vehicula pentru funcţia de premier al României, conform DCNews.

Cristian Diaconescu dezvăluia, vineri, că persoana care va conduce Miţcarea Populară provine din mediul universitar, iar numele său va fi cunoscut luni sau marţi.

Traian Băsescu spunea, de asemenea, că la cârma fundaţiei “trebuie să fie un om de prestigiu. Poate să fie din zona de afaceri, culturală, jurnalistică. Trebuie să fie un om care să fie expresie a neangajamentului politic”.

Călin Georgescu s-a născut la Bucureţti, pe 26 martie 1962 ţi este doctor în pedologie din 1999. A deţinut funcţia de secretar general în Ministerul Mediului director al Direcţiei Organizaţii Economice Internaţionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Georgescu este reprezentant al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma şi Preşedinte al Boardului Centrului European de Suport pentru Clubul de la Roma din Viena.

În 2010 a fost numit Raportor special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse şi deşeuri toxice şi periculoase asupra realizării drepturilor omului.

×
Subiecte în articol: bursa zvonuri Miscarea Populara
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close