Antena 3 CNN Politică C.V. Tudor, verificat de ANI pentru omiterea unui contract de 200.000 lei în declaraţia de interese

C.V. Tudor, verificat de ANI pentru omiterea unui contract de 200.000 lei în declaraţia de interese

C.V. Tudor, verificat de ANI pentru omiterea unui contract de 200.000 lei în declaraţia de interese
Sursa foto: Corneliu Vadim Tudor
09 Apr 2010   •   12:19

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor este verificat de Agenţia Naţională de Integritate pentru lipsa unor informaţii în declaraţia sa de interese depusă la Parlamentul European. Potrivit ANI, europarlamentarul nu ar fi trecut în acest document un contract comercial în valoare de 200.000 lei, încheiat de editura Speranţa, deţinută în proporţie de 95% de liderul PRM alături de o firmă de construcţii. Cum afacerea nu apare însă şi în declaraţiile de interese ale europarlamentarului, Agenţia s-a autosesizat şi a început verificarea averii lui Corneliu Vadim Tudor, existând suspiciuni legate şi de nedeclararea unor cadouri valoroase primite de liderul PRM.

"Sunt anumite aspecte legate de dividende presupus nedeclarate. Mai există şi informaţii despre anumite cadouri valoroase primite, dar care nu se regăsesc în declaraţia de avere, însă urmează să facem verificări şi să vedem exact ce probleme vom găsi, dacă vom găsi", au declarat surse din ANI, citate de Mediafax.

Conform acestei declaraţii de interese, CV Tudor este asociat la două edituri şi este preşedinte fondator al Fundaţiei non-profit România Mare şi al partidului cu acelaşi nume. Nu are bunuri imobile sau conturi bancare, dar are o "inestimabilă" colecţie de "autografe celebre şi câteva obiecte care au aparţinut mai multor personalităţi istorice (Al. I. Cuza, M, Kogălniceanu s.a.)".

În declaraţia de avere a lui Corneliu Vadim Tudor, acesta menţionează doar cu o casă de locuit, cu o suprafaţa de 178 de metri pătraţi şi un autoturism Dacia Logan. CV Tudor mai trece în declaraţie " împrumuturi în nume personal către SC Editura România Mare SRL în valoare de 70.400 RON", arătând că nu are alte active producătoare de venituri nete, datorii, cadouri, servicii şi avantaje primite cu titlu gratuit.

De asemenea, CV Tudor menţionează venituri din drepturi de autor de la România Mare în valoare de 11.960 RON.

ANI a decis, vineri, să-l verifice pe liderul PRM după ce publicaţia Kamikaze a dezvăluit că un contract încheiat în august 2009, între Editură Speranţa SRL şi T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei, nu apare în declaraţia sa de interese.

Editură Speranţa SRL editează ziarul Tricolorul. Pe contractul invocat mai sus semnează, din partea Editurii Speranţa SRL, chiar Vadim Tudor (deţinător a 95% din părţile sociale ale SRL-ului). Firmă T Dancor Romconstruct SRL este reprezentată de Cornel Ciocan, din judeţul Olt. Fratele acestuia, Dan, consilier judeţean PSD, ar fi subordonatul politic al lui Ion Toma, şeful PSD Olt. Corneliu Vadim Tudor ar avea şi dividende nedeclarate.

Potrivit unui oficial ANI, instituţia monitorizează foarte atent mass-media, în special neconcordanţelele semnalate în declaraţiile de avere şi interese ale demnitarilor şi funcţionarilor publici, situaţie înregistrată şi în cazul europarlamentarului CV Tudor. În cazul în care neconcordanţele semnalate se adeveresc, ANI urmează să sesizeze Parchetul şi alte instituţii abilitate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANI declaraţie interese contract asociatie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close