Antena 3 CNN Politică Cabinetul Tudose, prima ședință la Palatul Victoria

Cabinetul Tudose, prima ședință la Palatul Victoria

Cabinetul Tudose, prima ședință la Palatul Victoria
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Iun 2017   •   15:45

Guvernul Tudose s-a reunit în şedinţă vineri, la Palatul Victoria. Aceasta este prima ședință de Guvern a noului Cabinet după ce, joi seară, miniștrii au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

În deschiderea ședinței, premierul Mihai Tudose a ținut să le ceară miniștrilor de Interne, Apărare și Sănătății să prezinte stadiul urmărilor accidentului din Argeș, soldat cu moartea a trei militari români, precum și măsurile întreprinse la nivelul acestor instituții.

”Din fericire nu a fost niciun alt deces care să survină în timpul operațiunilor de salvare. Ceea ce se putea salvat s-a salvat”, a spus Mihai Tudose. 

Potrivit unor surse guvernamentale, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri se află o serie de ordonanţe de urgenţă, printre care și stadiul Fondului suveran de investiţii.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut celor din coaliţia PSD - ALDE, dar şi celor de la UDMR să termine cu ''ţopăiala fiscal-bugetară'', subliniind că românii trebuie să aibă garanţia că Guvernul apără şi promovează statul de drept. 

''Stimaţi pesedişti, aldişti, udemerişti, în numele românilor vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară. Taxa de solidaritate (...) fiţi solidari cu românii şi guvernaţi responsabil. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul României apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul Ordonanţei 13. Vă rog să faceţi tot ce este necesar pentru a arăta partenerilor noştri din NATO, din UE, aliaţilor noştri că suntem oameni serioşi, că suntem o ţară serioasă cu toate sincopele politice şi că ştim să ne respectăm angajamentele'', a spus Klaus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Cabinetului Mihai Tudose.

×
Parteneri
Ministrul Sănătăţii, date de ultimă oră despre actorul Florin Piersic
x close