Antena 3 CNN Politică Cadou pentru Andronescu: Guvernul a eliminat incompatibilitatea rector - demnitar

Cadou pentru Andronescu: Guvernul a eliminat incompatibilitatea rector - demnitar

Cadou pentru Andronescu: Guvernul a eliminat incompatibilitatea rector - demnitar
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
16 Sep 2009   •   16:14

PSD a primit un premiu de consolare de la premierul Emil Boc după prezenţa parlamentarilor social-dmocraţi la procedura de asumare a Guvernului pe noua lege a educaţiei. Ministrul de profil, Ecaterina Andronescu va putea să-şi exercite concomitent calitatea de demnitar cu cea de rector a Politehnicii Bucureşti, deţinută din 2004, deşi iniţial în actul normativ era prevăzută incompatibilitatea celor două funcţii. Interdicţia a fost eliminată pe şest de Guvern în noaptea de luni spre marţi pentru a potoli spiritele pesediste încinse de ceea ce ei au reclamat a fi ?şantajul PDL?
Cu doar o zi înainte de procedura de asumare în Parlament, Guvernul anunţa că prevederea legată de incompatibilitatea calităţii de demnitar cu funcţiile de conducere în universităţi este cuprinsă expres în noua lege.
"Directorul şcolii nu va putea să facă parte dintr-un partid politic pe durata mandatului, astfel încât ?actualii directori care sunt membri de partid au termen 45 de zile pentru a opta între funcţia de director şi cea de membru de partid. În plus, persoanele care ocupă o funcţie de demnitate publică nu pot exercita nici una dintre funcţiile de conducere din cadrul universităţii şi trebuie să aleagă între cele două funcţii?, preciza atunci purtătorul de cuvânt al Guvernului.
În forma finală a legii educaţiei asumată marţi măsura de interdicţie nu mai putea fi regăsită, pierzându-se pe drumul dintre Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului, fiind prezervată doar pentru relaţia directori de şcoli-membru de partid.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close