Antena 3 CNN Politică Calin Popescu-Tariceanu: Am discutat azi cu domnii Ciolacu și Orban, suntem hotărâți să scriem moțiunea de cenzură!

Calin Popescu-Tariceanu: Am discutat azi cu domnii Ciolacu și Orban, suntem hotărâți să scriem moțiunea de cenzură!

Presedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit la Antena 3 despre modul în care Guvernul Orban a gestionat toată această perioadă a stării de urgență și de alertă.

Calin Popescu-Tariceanu: Am discutat azi cu domnii Ciolacu și Orban, suntem hotărâți să scriem moțiunea de cenzură!
Sursa foto: hepta
de L.D.    |    17 Iun 2020   •   12:46

„În privinta stării de alertă, Hotărârea de guvern, aș adăuga câteva elemente care, pe noi cei din ALDE, ne fac să nu votăm această stare de alertă. În primul rând, explicați-mi de ce este necesară starea de alertă pentru toată țara? Starea de alertă se poate decreta pentru o arie geografică bine definită la nivelul unor județe, la nivelul unui grup de județe, unor localități mai mari sau mai mici”. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este îngrijorat pentru pacienții bolnavi de coronavirus, însă este mai îngrijorat de cei care suferă de boli grave și care nu pot beneficia de îngrijirile medicale necesare. 

Guvernul nu gestionează situația medical-sanitară. L-am ascultat și pe domnul Arafat, care a spus la un moment dat că starea de alertă permite luarea unei decizii peste noapte. Pai, Guvernul nu e în stare să ia decizii în avans cu 2 săptămâni. Ei știau foarte bine ca pe 15 iunie se termină starea de alertă și trebuiau să vină cu o nouă propunere de hotărâre de guvern. 

Această brambureală teribilă, declarațiile dnei Anisie de la Învățământ, declarațiile ministrului finanțelor care nu are cea mai mică idee despre ce trebuie să facă pentru repornirea economiei, pe mine mă ingrijoreaza și mă fac să cred că trebuie să revenim cât mai rapid la starea de normalitate, în așa fel încât mediul economic să fie lăsat el singur să porneasca activitățile, pentru că din partea guvernului nu putem să sperăm la niciun ajutor eficient.

Am discutat și azi cu domnii Ciolacu și Ponta, suntem hotărâți să scriem o moțiune de cenzură. Odată cu starea de alertă epuizată sigur că acest lucru înseamnă apropierea momentului la care moțiunea va fi depusă și cel mai probabil, Guvernul Orban va cădea. Și domnul Orban încearcă, în acest fel, într-o manieră aș spune de-a dreptul penibilă să scape de acest moment”, a declarat președintele Alde. 

Acesta susține că momentul intențiile lui Ludovic Orban și ale președintelui de a nu majora pensiile și indemnizațiile pentru copii sunt suficiente pentru a susține necondiționat o motțune de cenzură.

 

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close