Antena 3 CNN Politică Călin Popescu-Tăriceanu: Au fost numeroase încercări de a ne convinge să ne raliem unei formule de centru-dreapta. ALDE va colabora doar cu PSD

Călin Popescu-Tăriceanu: Au fost numeroase încercări de a ne convinge să ne raliem unei formule de centru-dreapta. ALDE va colabora doar cu PSD

Călin Popescu-Tăriceanu: Au fost numeroase încercări de a ne convinge să ne raliem unei formule de centru-dreapta. ALDE va colabora doar cu PSD
16 Dec 2016   •   12:16

Călin Popescu-Tăriceanu a susținut astăzi o conferință de presă la sediul ALDE și a lămurit poziția partidului său privind viitoarea formulă de guvernare. Tăriceanu a exclus orice altă variantă, în afara colaborării cu PSD.

”ALDE și-a atins obiectivul strategic, de a fi reprezentați în ambele Camere. Viitorul politic al ALDE nu poate să se disocieze de votul dat de popor. Suntem consecvenți în poziția de a avea o colaborare politică și guvernamentală cu PSD. Am spus foarte clar că vom colabora în continuare. În campania electorală am anunțat foarte clar că vom merge către un guvern de coaliție cu PSD. Ținând cont de rezultatul alegerilor, împreună cu PSD putem face majoritatea necesară pentru a forma viitorul Guvern. Este de obligația noastră să respectăm voința majoritară. Orice altă formulă politică, o coaliție de centru-dreapta ar veni să înfrângă voința majoritară, formulă din care noi nu avem cum să facem parte. Nu au cum să conteze pe participarea noastră” a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Președintele ALDE a recunoscut că a primit numeroase oferte, de a forma o alianță de centru-dreapta, pentru a forma o majoritate guvernamentală.

”Au fost numeroase încercări de a fi convinși să ne raliem unei formule de centru-dreapta. Ofertele au început ca la licitație, ni s-a oferit din ce în ce mai mult. Pentru mine, reunificare mișcării liberale nu este un lucru care să mă lase indiferent. Mi s-a propus să preiau conducerea PNL. Nu vreau să introduc cuțitul adânc în rană, nu vreau să vorbesc în termeni peiorativi de ce i s-a întâmplat PNL-ului. Cred că au nevoie de o clarificare ideologică” a continuat Tăriceanu.

Liderul ALDE a subliniat care este principala preocupare a sa, legată de viitorul României.

””Vreau ca toți să înțeleagă, e un mesaj pentru toți cei care vor lucra în echipa noastră: să pună pe primul loc interesul național. Doar așa România va putea fi respectată de partenerii ei. Vreau să redevenim o țară care nu primește ordine de la alții” a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: coalitie guvernare PSD ALDE
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close