Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, despre culisele reinstalării lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției, în 2008

Călin Popescu Tăriceanu, despre culisele reinstalării lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției, în 2008

Călin Popescu Tăriceanu, despre culisele reinstalării lui Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției, în 2008
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Feb 2017   •   14:00

Călin Popescu Tăriceanu a avut un discurs critic la adresa fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, la dezbaterea pe moțiunea de cenzură, relatând un episod în care acesta din urmă ar fi cerut de la PNL o derogare de la o decizie a partidului pentru a-și lega numele de modificările aduse la codurile penale.

”Am să vă povestesc o istorie interesantă. La finele lui 2008, după cum știți, PNL a trebuit să treacă în Opoziție și hotărârea luată atunci a fost ca niciun din membrii Executivului care tocmai își încheia mandatul să nu mai participe la viitorul Guvern. Am avut o surpriză. Am avut pe cineva care era în funcție la momentul respectiv și care mi-a spus că vrea o derogare. A spus: sunt ambalat într-un proiect foarte mare, am pornit la drum să refacem codurile și vreau să îmi leg numele de acest proiect foarte important. Și fostul ministru a devenit ministru al Justiției și în cabinetul următor. (..) La noi, oamenii nu sunt atașați de valori și de principii, ci de cu totul și cu totul altceva. Ce a ieșit? (...) Au ieșit niște coduri catastrofale care transformă România într-o republică a procurorilor”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close