Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri năucitoare: "Iohannis e avocatul statului paralel"

Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri năucitoare: "Iohannis e avocatul statului paralel"

Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri năucitoare: "Iohannis e avocatul statului paralel"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Ian 2018   •   17:35

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi. 

"Am să intru direct în subiect, fără multe introduceri. Primul lucru la care vreau să vă atrag atenția.. dacă citiți presa de astăzi veți vedea următoarele știri. Prima știre.. o serie de miniștri renunță la protecția SPP pt că serviciul a fost folosit pe post de broker politic. E, după părerea mea, o știre foarte îngrijorătoare pentru că ea arată o criză majoră de încredere în structurile de securitate ale statului. A doua știre care mi-a atras atenția e cea legată de un procuror șef de la Curtea de Apel Militară identificat de o victimă într-un dosar de prostituție. A treia știre, informații noi legate de un procuror din Prahova care a folosit metode ilegale de anchetă într-un alt dosar celebru. Părerea mea e că toate aceste dezvăluiri nu sunt decât vârful aisbergului. Fiecare dintre noi ar trebui să se întrebe câți români sunt victime ale abuzului fără ca noi să știm, până unde se întind tentaculele statului paralel", a spus Tăriceanu. 

"România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei și, ca să sintetizez, un regres imens în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor", a mai adăugat președintele Senatului. 

Șeful Senatului a făcut și câteva afirmații referitoare la acțiunile statului paralel. 

”Pe zi ce trece din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens ies la suprafață și ne oferă imaginea unui stat în care abuzurile sunt la putere și ies la iveală în fiecare zi.

Trăim astăzi într-o Românie care mi se pare ca un fel de țară sub asediu și asediul nu este al unor oameni politici care schimbă legile justiției. Aceste legi sunt modificate după un lung proces de dezbatere, cu amendamente din partea magistraților, cu dezbateri publice și în final sunt supuse controlului constituțional.

Cu toate acestea imaginea care s-a proiectat cu bună știință și cu rea voință în exterior este una singură: că aceste legi afectează independența justiției. Faptul că se modifică legile de organizare ale sistemului judiciar nu afectează cu nimic independența justiției, asta doar ca un prim punct

Acest asalt dat de statul paralel este unul proeminent și este un asediu care se manifestă din ce în ce mai mult și în afara țării. Partidul pe care îl conduc, ca partid liberal a purtat în ultimii ani o bătălie continuă cu statul paralel, pentru că eu cred că esența unui proces democratic este generată de independența reală a magistraților și o funcționare normală a instituțiilor”, 

 

×
Subiecte în articol: Tariceanu Iohannis statul paralel
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close