Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: Guvernul nu va demisiona

Călin Popescu Tăriceanu: Guvernul nu va demisiona

Călin Popescu Tăriceanu: Guvernul nu va demisiona
25 Oct 2008   •   20:38

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că nu îşi va da demisia ca urmare a situaţiei create de majorările salariale, considerând că, prin acest gest, s-ar declara ?învins?. ?Nu ne dăm demisia, nu avem niciun motiv. Ar fi o recunoaştere a faptului că eşti învins?, a spus şeful Executivului, într-o emisiune televizată. Întrebat dacă a găsit o soluţie la problema majorării salariilor profesorilor, primul-ministru a spus că se va hotărî în şedinţa de Guvern de marţi şi numai după această întâlnire va face publică decizia.
Totuşi, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă că, deşi nu s-a discutat încă în Guvern o modalitate juridică privind posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă pentru blocarea legii privind salarizarea, ?pe fond aceasta este poziţia dominantă?.
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, Legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Drept răspuns, premierul Călin Popescu Tăriceanu a calificat drept ?catastrofală? pentru economia românească această decizie şi a precizat că Guvernul României ?nu va accepta sacrificarea economiei româneşti? prin acţiuni populiste. Membrii Executivului vor lua în discuţie marţi problema majorării salariilor din învăţământ în cadrul şedinţei de Guvern.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close