Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Iohannis şi 'guvernul lui' credeau că pandemia va fi precum răpirea jurnaliştilor în Irak

Tăriceanu: Iohannis şi 'guvernul lui' credeau că pandemia va fi precum răpirea jurnaliştilor în Irak

Fostul lider ALDE, în prezent candidat al PRO România pentru un nou mandat parlamentar, respinge aprecierile făcute marţi de preşedinte, cu privire la felul în care guvernul gestionează criza sanitară determinată de pandemie.

Tăriceanu: Iohannis şi 'guvernul lui' credeau că pandemia va fi precum răpirea jurnaliştilor în Irak
de Adrian Iclozan    |    28 Oct 2020   •   13:20

Tăriceanu susţine că laudele lui Klaus Iohannis la adresa guvernului sunt nejustificate, în condiţiil în care "bolnavii sunt plimbați cu salvările sau chiar elicopterele de la un spital la altul precum în filmul Moartea dlui Lăzărescu".

Potrivit lui Tăriceanu, măsurile luate de Executiv sunt "un eşec total" iar "haosul general" este consecinţa faptului că actualii decidenţi politici nu au pregătit din timp măsurile anti-criză.

Fostul lider ALDE mai crede că poziţia publică exprimată recent de preşedinte are menirea justifica, în continuare, organizarea scrutinului parlamentar pe 6 decembrie.

"Este clar că de la Cotroceni lucrurile se văd deformat. Doar așa se pot explica osanalele pe care dl Iohannis le aduce modului în care guvernul Orban gestionează criza COVID-19.

În vreme ce noi toți vedem că măsurile pe care le-au luat sunt un eșec total, că sistemul medical scârțâie din toate încheieturile, că 3,5 milioane de bolnavi cronic sunt lipsiți de accesul la îngrijire, dl Iohannis ne vorbește despre planurile strategice ale guvernului.

Problema este că planurile nu se fac atunci când criza este în toi, ci se fac înainte tocmai ca să nu ajungi în situații limită. Este clar că dl Iohannis și 'guvernul lui' și-au închipuit că această criză va fi precum cea a jurnaliștilor din Irak, scurtă și cu final fericit, și ei vor putea să pozeze în salvatorii națiunii (...)

Orice ne-ar spune Președintele cred că toți gândim așa: dacă dl Iohannis ne spune că totul este atât de bine organizat, cum se face oare că totul este un haos general?!

Minciuna are picioare scurte! Doar cât să îi ajute să ajungă pe 6 decembrie!", concluzionează Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close