Antena 3 CNN Politică TĂRICEANU a ajuns în fața JUDECĂTORILOR în urmă cu puțin timp. De ce este ACUZAT șeful Senatului

TĂRICEANU a ajuns în fața JUDECĂTORILOR în urmă cu puțin timp. De ce este ACUZAT șeful Senatului

TĂRICEANU a ajuns în fața JUDECĂTORILOR în urmă cu puțin timp. De ce este ACUZAT șeful Senatului
de M.Z.    |    03 Oct 2017   •   09:23

UPDATE 09.12 - Tăriceanu a dat detalii suplimentare judecătorilor de la ICCJ în dosarul reluat de la zero.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu a stat mai mult de o oră, marți, la instanța supremă, acolo unde dosarul său s-a reluat de la zero, iar la ieșirea din sala de judecată, nu a dorit să dea declarații.

Tăriceanu este acuzat de retrocedarea ilegală a unei suprafețe din pădurea Snagov și a fermei Băneasa.

În sala de judecată, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat o declarație, a oferit informații suplimentare judecătorilor și și-a susținut nevinovăția.

Tăriceanu a susținut că toate acuzațiile procurorilor sunt doar speculații, iar la ieșirea de la ICCJ nu a dorit să stea de vorbă cu presa.

De asemenea, al doilea om în stat a mai spus în sala de judecată că îl cunoaște pe Remus Truică, implicat în acest dosar, dar susține că nu ar fi purtat niciodată discuții cu el despre această afacere ilegală.

----------------------------

Știrea inițială 08.24

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns marți dimineață la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). 

Judecătorii reiau marți de la zero procesul în care al doilea om în stat este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, după ce ar fi mințit în momentul în care ar fi dat o declarație sub jurământ, spun procurorii.

Pe 5 septembrie, instanţa supremă a amânat pentru marți, procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincionoasă, în condiţiile în care preşedintele Completului de judecată nu se va mai ocupa în dosar întrucât, s-a pensionat, astfel încât noul preşedinte a decis readministrarea probelor, invocând o decizie CEDO.

Noul preşedinte de complet, Constantin Epure, a anunţat la termenul de marţi că judecătoarea Anamaria Dascălu nu va mai face parte din acest complet şi că, în aceste condiţii, se impune readministrarea probelor.

Dosarul lui Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declaraţie neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul "Ferma Băneasa". În acelaşi dosar, Dorin Marian, fost şef al Cancelariei când premier era Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată. 

Procurorii spun că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri. 

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate. 

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close