Antena 3 CNN Politică Călin Popescu-Tăriceanu lansează ”România dialogului”. La ce se referă

Călin Popescu-Tăriceanu lansează ”România dialogului”. La ce se referă

Călin Popescu-Tăriceanu lansează ”România dialogului”. La ce se referă
07 Feb 2017   •   16:08

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut marţi un apel la dialog, anunţând că lansează iniţiativa denumită 'România dialogului'. 

Potrivit acestuia, primele dezbateri vor viza teme legate de Justiţie. 

"Amploarea problemelor cu care ne confruntăm pe de o parte, respectul pentru punctul de vedere al celorlalţi, indiferent că sunt cei care manifestează în stradă, opoziţia, societatea civilă în general, mă obligă să fac o amplă invitaţie la dialog. Voi lansa o iniţiativă care se va numi 'România dialogului' şi care va trebui, împreună cu toţi cei care sunt interesaţi - instituţii ale statului, partide politice, mediul academic, patronate, să încercăm să desluşim care sunt problemele cu care ne confruntăm şi ce soluţii găsim pentru rezolvarea lor. Având în vedere că în aceste zile discuţia publică a fost animată şi axată în special pe subiecte legate de domeniul Justiţiei, voi începe la acest dialog să discutăm aceste probleme", a spus Tăriceanu, la Senat. 

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat faptul că va prezenta propunerea sa conducerii Senatului, în următoarea şedinţă de Bp, dorind ca dialogurile să se desfăşoare sub egida Parlamentului. 

"Responsabilitatea pe care o avem cu toţii, cei care avem poziţii importante în stat, ne obligă să găsim soluţiile cu care unim societatea, asigurăm coeziunea socială şi nicidecum vrem să adâncim dezbinarea. În proxima şedinţă a Biroului permanent al Senatului voi detalia propunerea pe care am prezentat-o acum şi cu anumite chestiuni să zicem mai tehnice în aşa fel încât ea să poată să capete concreteţe şi, bineînţeles, acest dialog să fie organizat sub auspiciile Parlamentului, care este singura instituţie democratică aleasă a statului", a mai spus Tăriceanu. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: dialog initiativa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close