Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, liderul opoziţiei: PSD şi PD-L nu au o problemă de compatibilitate

Călin Popescu Tăriceanu, liderul opoziţiei: PSD şi PD-L nu au o problemă de compatibilitate

Călin Popescu Tăriceanu, liderul opoziţiei: PSD şi PD-L nu au o problemă de compatibilitate
14 Dec 2008   •   20:57

Călin Popescu Tăriceanu a analizat împreună cu Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii Zig Zag de la Antena 3, situaţia politică actuală, la scurt timp după ce a fost semnat parteneriatul politic pentru guvernare de către PD-L şi Alianţa PSD+PC, două forţe politice care au avut până recent poziţii opuse. El a declarat că este pregătit să devină, alături de partidul pe care îl conduce, principala forţă de opoziţie din România, deşi a recunoscut că PNL nu are o asemenea vocaţie, ci luptă permanent pentru a exercita puterea.
Preşedintele liberal este de părere că rolul pe care va trebui să şi-l asume formaţiunea sa politică nu va fi ?deloc uşor? şi va avea ca scop criticarea deciziilor care nu corespund doctrinei liberale. El şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor. ?Luni vor avea loc alegerile în grupul parlamentar al PNL şi voi candida pentru funcţia de lider în Cameră şi în acest fel, într-un fel, (...) voi deveni liderul opoziţiei".
Preşedintele PNL a declarat că a purtat negocieri atât cu reprezentanţi ai Alianţei, cât şi cu democrat-liberalii. În ambele cazuri, discuţiile au eşuat din cauza influenţei pe care Traian Băsescu o are pe scena politică românească.
În ceea ce-i priveşte pe social democraţi, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că aceştia au preferat calea mai uşoară şi au bătut palma cu cei de la PDL.

Tăriceanu şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la derapajele politice care ar putea deriva din alăturarea dintre două forţe politice, care ?au în fibra lor chemarea către autoritarism?. El este de părere că ar fi trebuit păstrate în programul de guvernare politicile şi valorile liberale. De altfel, el susţine că PSD şi PD-L ?nu au o problemă de compatibilitate?. ?Am mari îndoieli că PD-L este un partid de dreapta?, a spus el.
Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat îngrijorat de echilibrul puterilor în stat. ?Nu vreau să ajungem în situatia în care preşedintele dictează care sunt partidele bune, partidele rele, presa bună, presa rea, oamenii politici buni şi cei răi?, a afirmat premierul în funcţie.
Liderul PNL a mai declarat că problemele din perioada următoare vor ţine foarte mult de felul în care opoziţia ne vom structura. ?Vom face o echipă cu care vom hărţui puterea?, a declarat Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu Ion Cristoiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close