Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, nou atac la preşedintele Klaus Iohannis: „Nu cunoaşte Constituţia”

Călin Popescu Tăriceanu, nou atac la preşedintele Klaus Iohannis: „Nu cunoaşte Constituţia”

Călin Popescu Tăriceanu, nou atac la preşedintele Klaus Iohannis: „Nu cunoaşte Constituţia”
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Feb 2017   •   16:32

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre poziţia Comisiei europene privind ritmul de creştere a PIB-ului, susţinând că nu se va depăşi limita de 3%.

"Deficitul bugetar pe 2017 va fi puţin mai mare ca anul trecut, dar nu va depăşi limita de 3%. Am considerat că este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri pentru investiţii în aşa fel încât România să-şi bazeze creşterea economică nu doar pe consum, ci şi pe investiţii. Am reţinut că este de presupus o anumită creştere a unor preţuri, dar nu vreau să intru în detalii. Este un program de guvernare comun, pe baza lui s-a constituit bugetul pe anul acesta", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a lansat şi un nou atac la Klaus Iohannis: "Este de subliniat pentru că am văzut că sunt anumite instituţii şi persoane, şi aici mă refer la CSM şi la preşedintele Klaus Iohannis care par să nu cunoască Constituţia şi principiul controlului şi echilibrului reciproc al puterilor în stat şi cât şi principiul separarii puterilor în stat. Cred că este nevoie de o clarificare pentrur opinia publică, care să înţeleagă că Parlementul este unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe nu pot fi acceptate".

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close