Antena 3 CNN Politică Călin Popescu-Tăriceanu: Președintele Iohannis nu are nicio pârghie de intervenție în ceea ce privește Guvernul

Călin Popescu-Tăriceanu: Președintele Iohannis nu are nicio pârghie de intervenție în ceea ce privește Guvernul

Călin Popescu-Tăriceanu: Președintele Iohannis nu are nicio pârghie de intervenție în ceea ce privește Guvernul
03 Ian 2017   •   16:31

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat marţi că președintele Klaus Iohannis nu are niciun rol în definirea structurii guvernului și a echipei guvernamentale.

Tăriceanu a făcut această precizare răspunzând unei întrebări referitoare la eventualele obiecții ale președintelui României la anumite portofolii.

”Președintele nu are niciun rol în definirea echipei structurii guvernului și a echipei guvernului. Acesta poate fi considerat un gest de curtoazie față de președinte. Așa cum se știe, echipa guvernamentală și programul sunt prezentate de primul ministru în fața Parlamentului care dă votul de învestitură. Legitimitatea este dată de votul Parlamentului. Președintele nu are nicio pârghie de intervenție în ceea ce privește echipa guvernului”, a spus Tăriceanu.

Cât priveşte posibilitatea ca preşedintele Iohannis să aibă un cuvânt de spus în privinţa unor miniştri de la patru portofolii importante - Externe, Interne, Apărare şi Finanţe, Tăriceanu a afirmat că cel mai important cuvânt în această direcţie trebuie să-l aibă alegătorii, partidele politice şi Parlamentul.

"Cred că cuvântul cel mai important de spus în această privinţă trebuie să-l aibă alegătorii, partidele politice care merg în faţa alegătorilor cu programul lor şi, în final, structurile de partid care prezintă Parlamentul. Iar cuvântul final îl are Parlamentul, prin aprobarea sau respingerea echipei guvernamentale. Aşa se întâmplă în orice ţară", a susţinut copreşedintele ALDE.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close