Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: ”România nu a scăpat de practicile comuniste. Se fac presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului prin dosare fabricate”

Călin Popescu Tăriceanu: ”România nu a scăpat de practicile comuniste. Se fac presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului prin dosare fabricate”

Călin Popescu Tăriceanu: ”România nu a scăpat de practicile comuniste. Se fac presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului prin dosare fabricate”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
14 Noi 2017   •   14:24

România nu s-a desprins de trecutul ei şi de practicile regimului comunist, a declarat, marţi, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care consideră că în ultimii ani se fac presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului prin metode represive, precum fabricarea dosarelor, încarcerări fără motiv sau încercări de compromitere prin justiţie televizată. 

Tăriceanu a mai spus că lupta împotriva corupţiei s-a transformat în luptă pentru putere, vorbind din nou despre existenţa unui stat paralel, informează news.ro.

”Doresc să fac referire la cea mai importantă provocare pentru România, fără de care atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă nu poate fi posibilă. Este o provocare specifică României, care din păcate nu a scăpat definitiv de practicile specifice regimului comunist. Mă refer la ceea ce vedem astăzi cu toţii, şi anume statul paralel, statul ocult, care pune sub semnul întrebării principiile democratice fundamentale, cum ar fi exercitarea puterii de către cetăţeni prin intermediul reprezentanţilor aleşi prin vot, separaţia puterilor în stat sau ceea ce numim global statul de drept”, a declarat Călin Popescu Tăricean.

Liderul ALDE a mai spus că în ultimii ani se fac nenumărate presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului, prin metode represive, iar lupta împotriva corupţiei s-a transformat într-o luptă acerbă pentru putere.

”Dosare fabricate, cătuşe, încercări de compromitere prin justiţie televizată, încarcerări nejustificate, folosirea diviziei presă a statului paralel şi exemplele pot continua. Ceea ce a început ca o luptă legitimă împotriva corupţiei s-a transformat într-o luptă acerbă pentru putere, într-o luptă uneori surdă, alteori oarbă, alteori la vedere, în care se încearcă preluarea puterii prin metode evident nedemocratice şi ilegitime”, a spus Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: dosare parlament presiuni tara Tariceanu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close