Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: S-au ţinut dosare la păstare la comandă politică

Călin Popescu Tăriceanu: S-au ţinut dosare la păstare la comandă politică

Călin Popescu Tăriceanu: S-au ţinut dosare la păstare la comandă politică
29 Mar 2015   •   19:54
Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu spune, într-o declaraţie politică, că nu poate fi de acord cu critici publice venite din partea altor autorităţi ale statului la adresa Senatului ca urmare a deciziei de a nu aproba cererea DNA de reţinere a lui Dan Şova şi arată că "nimic nu stă în calea" procurorilor de caz să finalizeze ancheta şi să-l trimită pe acesta în judecată pe senatorul social-democrat.

În explicaţia lui Tăriceanu, CSM şi DNA "nu reprezintă justiţia" în România, iar cele două autorităţi nu ar trebui să se amestece în activitatea Senatului. Mai mult, Tăriceanu argumentează că regulamentul forului superior îi permite să adopte astfel de hotărâri cu votul a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor, dar citează dintr-un articol greşit.

Călin Popescu Tăriceanu a răspuns afirmativ la invitaţia din cadrul ediţiei de astăzia emisiunii „Punctul de Întâlnire” cu Radu Tudor.

„Şi eu stau şi mă gândesc cum să încep pentru a-i lămuri pe cei care au aşteptări. Sunt de acord că în România fenomenul şi amploarea corupţiei încât necesită o luptă pe toate fronturile. Vreau să fac o precizare: sarcina procuraturii nu este să stabilească vinovaţii şi să caute dovezile, dar justiţia este făcută de instanţa”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„De ce până în urma cu câteva luni nu am văzut nimic relevant pe terenul luptei împotriva coruptiei, iar acum nu trece o zi fără să vedem un om arestat? Când a fost situaţia corectă în România, atunci când nu se întâmpla nimic, sau acum? Acest lucru mă face să cred că există o comandă politică”, a spus şeful Senatului.


"Asta este ideea simplă a regimului Băsescu, adversaul politic trebuie să fie distrus. Cum? Prin închidere. Aceelaşi cinsim văd și din partea PNL. Acesta este cinismul pe care l-au preluat de la Traian Băsescu. Este o modalitatea primitivă, gregară de a face politică", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close