Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, un nou atac la adresa DNA: "Va ancheta chiar şi creşterea salariului minim"

Călin Popescu Tăriceanu, un nou atac la adresa DNA: "Va ancheta chiar şi creşterea salariului minim"

Călin Popescu Tăriceanu, un nou atac la adresa DNA: "Va ancheta chiar şi creşterea salariului minim"
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2017   •   15:55

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un nou atac la adresa DNA, despre care spune că va ajunge să acheteze creşterea salariului minim.

"Motivarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte sesizarea făcută de CSM referitoare la ordonanţa adoptată de Guvern reprezintă nu doar o lovitură pentru conducerea CSM, dar şi o readucere aminte a menirii acestui for. CCR transmite CSM un mesaj clar: respectaţi separaţia puterilor în stat. Este un mesaj pe care l-am dat şi eu, în nenumărate rânduri, ca preşedinte al Senatului, când CSM a intervenit brutal în activitatea Parlamentului. Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituţiile de forţă - nedemocratice – încearcă să devină stat în stat şi să decidă politica economică, socială, politică de investiţii şi chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală faţă de multinaţionalele care îşi exportă profitul. Deja se fac paşi în acest sens, sub oblăduirea preşedintelui Iohannis. De curând, componenţa CSM s-a schimbat, înnoit şi sper ca aceste voci noi să atragă atenţia asupra exceselor instituţiei. Mai ales acum, când au de partea lor această motivare a CCR. Este timpul ca CSM să respecte separaţia puterilor în stat şi rolul său în arhitectura sistemului de justiţie", a scris liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close