Antena 3 CNN Politică Tăriceanu (ALDE-PRO România): Iohannis a stat ca un ficus decorativ la negocierile cu Comisia Europeană

Tăriceanu (ALDE-PRO România): Iohannis a stat ca un ficus decorativ la negocierile cu Comisia Europeană

Călin Popescu Tăriceanu, co-președinte ALDE-PRO România, după fuziunea dintre cele două partide, a amintit, vineri seara, la emisiunea Exces de Putere de la Antena3, despre negocierile purtate de Președintele Iohannis cu reprezentanții Comisiei Europene, acuzând că acesta nu a cerut pentru România niciun ban în plus față de suma propusă de CE: "Nu a cerut nici un leu în plus, nici un leu în minus".

Tăriceanu (ALDE-PRO România): Iohannis a stat ca un ficus decorativ la negocierile cu Comisia Europeană
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    13 Noi 2020   •   23:20

"Mi-aduc aminte de momentul ieșirii triumfătoare să ne anunțe cu cele 80 de miliarde și vreau să subliniez ceva. Că această cifră nu a fost rezultatul negocierii la care a participat Președintele." a spus Tăriceanu

"Această cifra a fost pusă pe masă de funcționarii de la Comisia Europeană și Iohannis a inghtit-o nemestecata. Nu a cerut nici un leu în plus, nici un leu în minus. Cât ne-au dat aia, ăștia au fost bani buni. El a stat acolo că un ficus decorativ.

Nu a obținut, cum se laudă, în urmă negocierilor o suma mai mare. Cum s-a întâmplat cu alte state care au făcut acest exercițiu. De exemplu, Polonia a obținut mai mult decât suma care îi fusese repartizată inițial." a mai adăugat fostul Premier.

"Am obţinut la reuniunea Consiliului Eurpean din iulie, circa 80 de miliarde de euro, fonduri europene destinate României, pentru următorii 9 ani.", declara Klaus Iohannis, la finalul lunii octombrie, după întâlnirea cu membrii Comisiei Europene.

"Fondurile reprezintă o oportunitate istorică pentru noi de a dezvolta România, de a construi autostrăzi, căi ferate, de a moderniza infrastrutura energetică şi de mediu, de a implementa programe de digitalizare în economie, în administraţie." a mai spus Președintele la acel moment.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close