Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor l-a scăpat pe Eugen Bejinariu de urmărirea penală

Camera Deputaţilor l-a scăpat pe Eugen Bejinariu de urmărirea penală

Camera Deputaţilor l-a scăpat pe Eugen Bejinariu de urmărirea penală
de M.Z.    |    30 Mai 2017   •   13:23

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, marţi, de Camera Deputaţilor. 

Au fost înregistrate 88 voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă şi două abţineri.

Pe 17 mai, comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz negativ privind solicitarea procurorului general cu privire la cererea de încuviinţare a urmăririi penale a social-democratului Eugen Bejinariu

Pe 21 noiembrie, procurorii anticorupție au cerut Parlamentului încuvințarea urmăririi penale în cazul fostului secretar general al Guvernului, din perioada premierului Adrian Năstase, Eugen Bejinariu, pe care îl acuză de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

Procurorii susţin că Bejinariu, în calitate de ministru pentru coordonarea SGG, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice. 

Cererea DNA a ajuns la Parlament în noiembrie anul trecut, dar nu a existat cvorumul necesar pentru dezbaterea acesteia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: urmarire penala
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close