Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor, informată că Udrea a primit NUP

Camera Deputaţilor, informată că Udrea a primit NUP

Camera Deputaţilor, informată că Udrea a primit NUP
Sursa foto: Elena Udrea
03 Feb 2010   •   13:12

Elena Udrea, ministru al Turismului şi Dezvoltării Regionale a primit NUP din partea Parchetului în dosarul în care comisia parlamentară de anchetă o acuza de abuz şi neglijenţă în serviciu contra intereselor publice. Conducerea Camerei a fost informată miercuri printr-o scrisoare de către Parchet despre soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de autorităţi în acest caz. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să trimită Comisiei juridice scrisoarea primită de la procurorul-şef al Parchetului de pe lângă ICCJ Marius Iacob.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a arătat că Parchetul a făcut ancheta în cazul Elenei Udrea la solicitarea Camerei Deputaţilor. "Scrisoarea Parchetului a fost repartizată de Biroul Permanent Comisiei juridice pentru a lua act", a spus Pardău.

Parchetul a dat însă NUP pentru nişte acuzaţii pe care nici Comisia de anchetă, nici Parlamentul nu au apucat să le formuleze oficial sau să le înainteze acestei instituţii.

Comisia parlamentară specială de anchetă, condusă de Ludovic Orban a cerut în septembrie, anul trecut, plenului Camerei să voteze sesizarea parchetului în cazul Elenei Udrea şi al cheltuielilor nejustificate făcute de ea la ministerul Turismului.

Camera Deputaţilor a decis să mai ceară un punct de vedere din partea comisie juridice care a recomandat ca instituţia Curţii de Conturi să facă o anchetă şi un raport asupra activităţii Ministerului Turismului. Nici până la această dată, Parlamentul nu a primit acest raport fiind de aşteptat însă ca la mijlocul acestei luni să fie remis spre analiză.

În aceste condiţii este posibil ca PNL să ceară invalidarea rezoluţiei Parchetului pe anumite vicii de procedură.


Potrivit scrisorii şefului Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru Elena Udrea în cazul acuzaţiilor de abuz în serviciul contra intereselor publice, instigarea la infracţiunea de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, deturnare de fonduri.

De asemenea, s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul acuzaţiilor aduse Elenei Udrea privitoare la conflict de interese, prezentare de date inexacte Parlamentului, refuz nejustificat de a prezenta Parlamentului documente şi informaţii.



În vara anului trecut, Udrea a fost cercetată de o comisie parlamentară de anchetă, care a ajuns la concluzia că ministrul a încălcat Legea răspunderiii ministeriale, dar se face vinovată şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu, instigare la abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi conflict de interese.

NUP-ul dat de Parchet a fost dealtfel prefighurat deElena Udrea încă de anul trecut. În luna decembrie a anului trecut, ministrul declara, în faţa comisiilor de specialitate însărcinate cu audierea sa pentru un nou portofoliu ministerial, că a primit deja NUP de la Parchet.

"Am un raport al Parchetului General prin care toate acuzaţiile comisiei Orban sunt nefondate. La toate Parchetul a dat soluţia neînceperii urmăririi penale, pentru că obiectul cauzei nu există", a afirmat atunci Udrea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Parchet
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close