Antena 3 CNN Politică Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii: "I-aţi minţit pe ţărani că le daţi despăgubiri, că îi ajutaţi"

Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii: "I-aţi minţit pe ţărani că le daţi despăgubiri, că îi ajutaţi"

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă pe agricultură a PSD, urmând ca votul final să fie dat miercuri. Moţiunea simplă a fost citită în plen de deputatul PSD, Adrian Chesnoiu.

Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii: "I-aţi minţit pe ţărani că le daţi despăgubiri, că îi ajutaţi"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2021   •   18:39

Social-democraţii au depus, săptămâna trecută, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată "Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător - ministrul Adrian Nechita Oros".

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat luni că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, i-a minţit pe ţărani că le acordă despăgubirile pentru seceta de anul trecut şi nu a făcut-o.

"Domnule ministru, să ştiţi că ţipla, batistuţa călcată în patru colţuri, nu este despre agricultură şi nici despre ţăranul român şi cred că trebuie să vorbiţi despre ţăranul român. Să ştiţi că despre ţăran trebui să vorbim cu respect. (...) Domnule ministru, nu sunteţi primul ministru liberal care a minţit şi minte şi, din păcate, nu cred că veţi fi nici ultimul.

Aţi minţit fermierii, vreo 80.000, că le daţi despăgubirile pentru seceta de anul trecut, nu aţi făcut-o, aţi minţit că le daţi subvenţia pentru motorina pentru trimestrul 3 şi 4, nu aţi făcut-o, i-aţi minţit că îi ajutaţi", a spus Suciu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile moţiunii simple pe agricultură.

Ministrul Agriculturii vrea să distrugă agricultura şi micul producător, a afirmat luni liderul deputaţilor AUR, George Simion, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură în plenul Camerei Deputaţilor.

"E vreo problemă? Nu cred că e nicio problemă în afară de această moţiune şi acest ministru care vrea să distrugă agricultura, care vrea să distrugă micul producător, care vrea să distrugă zootehnia în România, care vrea să distrugă creşterea de cereale. (...) Este penibil se se întâmplă în Parlamentul României, la nivel de democraţie", a afirmat Simion.

Marcel Ciolacu: Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii

”În primul rând, nu au fost luate nici până acum măsuri privind despăgubirile pentru secetă, nu a fost plătită acciza pe trimestrul trei și patru de anul trecut, ceea ce înseamnă 60% din totalul de acciză și nu în ultimul rând, am văzut că domnul ministru Oroș a venit cu o inițiativă parlamentară, a depus-o la Senatul României, să modifice Legea 17, cea privitoare la înstrăinarea terenurilor.

De aceea, împreună cu colegii mei am decis săptămâna viitoare să depunem o moțiune simplă la adresa domnului ministru Oroș, la Camera Deputaților.

Pericolul asupra securității alimentare a României în acest moment este unul real. Vă reamintesc, România nu mai produce pesticide, îngrășăminte sau semințe. Vedem că nu se ia nicio măsură în această zonă.

Nu încercăm să promovăm produsele românești și autohtone, atât tradiționale cât și cele produse cu materie primă, dar importată. Nu vedem un program coerent, în acest moment, din partea Ministerului Agriculturii”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, joi, 18 martie.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close