Antena 3 CNN Politică Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după condamnare

Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după condamnare

Camera Deputaţilor va lua act de încetarea mandatului Monicăi Iacob Ridzi, după condamnare
04 Mar 2015   •   17:56

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, miercuri, o scrisoare de la Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală referitoare la condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare a deputatului Monica Iacob Ridzi, urmând ca plenul acestui for legislativ să ia act de încetarea mandatului de deputat.

Marţi seară, după aproximativ 27 d ore, Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost transferată de la secţia exterioară Cluj a Penitenciarului Gherla, în baza unei solicitări personale de internare în spital, ea motivând că suferă de mai multe boli şi că se simte rău.

Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, marţi, că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor aşteaptă deciziile instanţei de condamnare definitivă la închisoare a deputaţilor Gigi Neţoiu şi Monica Iacob Ridzi ?pentru a-i putea scoate din cvorumul? acestui for legislativ.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poli?ia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la sec?ia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor mandat
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close