Antena 3 CNN Politică Campania electorala a ÎNCEPUT. 30 de zile pentru candidaţii la prezidenţiale să convingă alegătorii

Campania electorala a ÎNCEPUT. 30 de zile pentru candidaţii la prezidenţiale să convingă alegătorii

Campania electorala a ÎNCEPUT. 30 de zile pentru candidaţii la prezidenţiale să convingă alegătorii
de O.P.    |    03 Oct 2014   •   06:12

Campania electorală pentru alagerile prezidenţiale a început la miezul nopţii. Cei 14 candidaţi care au intrat în cursa pentru Cotroceni au la dispoziţie 30 de zile pentru a-i convinge pe oameni să le acorde voturile.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfăşura pe 16 noiembrie.

Potrivit datelor de la Autoritatatea Electorală Permanentă, aproape 18,5 milioane de români au drept de vot la alegerile de pe 2 noiembrie. Pentru a le câştiga simpatia şi pentru a ajunge la Cotroceni au intrat în cursa 14 candidaţi.

Victor Ponta vine în faţa românilor susţinut de PSD, UNPR şi PC, iar Klaus Iohannis din partea Alianţei Creştin-Liberale. De altfel, cei doi sunt şi candidaţii cu cele mai mari şanse să intre în turul doi al prezidenţialelor, potrivit sondajelor de opinie.

Pentru voturile românilor se mai luptă şi Elena Udrea din partea PMP,  Kelemen Hunor, susţinut de UDMR, Dan Diaconescu din partea Partidului Poporului şi Corneliu Vadim Tudor  din partea PRM.

Tot din partea unui partid politic candidează şi Constantin Rotaru, William Brînză, Mirel Mircea Amariţei şi Szilagyi Zsolt. Alături de cei 10 se bat şi patru independeţi.

Teodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar. Campania electorală se va încheia sâmbătă, 1 noiembrie, la ora 7.00. În această perioadă, candidaţii îşi pot face propagandă prin mitinguri, afişe electorale şi presă.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close