Antena 3 CNN Politică Campania electorală începe vineri noapte. Pregătirile pentru alegeri, în linie dreaptă

Campania electorală începe vineri noapte. Pregătirile pentru alegeri, în linie dreaptă

Campania electorală începe vineri noapte. Pregătirile pentru alegeri, în linie dreaptă
Sursa foto: sectii votare
22 Oct 2009   •   11:17

Alegerile prezidenţiale intră în linie dreaptă. Vineri este ultima zi când se mai pot face înscrieri în cursa electorală. În noaptea de vineri spre sâmbătă începe campania electorală. Pregătirile pentru alegeri sunt în toi, prefecturile ocupându-se de organizarea secţiilor de votare.

Prefecturile au început pregătirile pentru alegeri. Cele mai multe au anunţat deja componenţa birourilor electorale judeţene, iar organizarea secţiilor de votare este în toi.

Pentru alegerile prezidenţiale au fost organizate 21.207 secţii de votare. Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că vor fi necesare aproape 22 milioane de buletine de vot şi peste 18 milioane de timbre autocolante.

Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în capitală. Celor 1,8 milioane de alegători bucureşteni, vor fi puse la dispoziţie peste 1.250 de secţii.

O atenţie deosebită va fi acordată secţiilor speciale. În total, vor fi 3.360 de astfel de secţii, unde vor putea vota cei care au domiciliul în alta localitate.

Pentru buna desfăşurare a alegerilor, în secţiile speciale vor fi montate camere video.

Totodata, în ziua alegerilor, operatorii serviciului de urgenţe 112 vor fi suplimentaţi, iar cei care doresc să sesizeze nereguli privind procesul de votare o vor putea face şi la acest număr.

Pentru românii aflaţi departe de ţară, Ministerul Afacerilor externe va organiza 294 de secţii de votare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vot campanie electorala
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close