Antena 3 Politică Când ar putea fi primită România în spaţiul Schengen, conform premierului Victor Ponta

Când ar putea fi primită România în spaţiul Schengen, conform premierului Victor Ponta

de G.S.    |    14 Iul 2015   •   19:38
Când ar putea fi primită România în spaţiul Schengen, conform premierului Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în discursul rostit la recepţia de Ziua Naţională a Franţei, că speră ca la sfârşitul anului 2015 să inaugureze  împreună cu ambasadorii Franţei şi Germaniei o placă inscripţionată "Spaţiul Schengen" la aeroportul Otopeni. 
"Pentru că vorbim de 2015, sper, de data aceasta sper că am mai multe motive să fiu optimist, domnule ambadsador al Franţei, domnule ambasador al Germaniei, că împreună, în luna octombrie, vom merge la aeroportul Bucureşti Otopeni şi vom pune o placă pe care să scrie "Spaţiul Schengen", pentru că eu cred că România este pregătită să fie, ca membru al UE, membru al Spaţiului Schengen", a spus premierul Victor Ponta, la recepţia de la Ambasada Franţei, de Ziua Naţională a Franţei. 
Premierul a menţionat, în discursul rostit în limba franceză, că, din nefericire, anul 2015 a început cu o tragedie, atacul terorist de la revista Charlie Hebdo şi a continuat cu o criză a refugiaţilor din zona mediteraneană, iar războiale din Siria şi Ucraina nu s-au încheiat, dar a arătat că "sunt şi veşti bune".
"Eu cred că ştirea despre acordul ţărilor din zona euro cu Grecia este o veste excelentă, nu doar pentru ţările din Europa, dar şi pentru România, pentru Europa şi eu cred că există încă o dată oportunitatea pentru toţi liderii europeni, dar cel mai mult pentru preşedintele Hollande, pentru premierul Renzi, pentru preşedintele Junker de a spune încă o dată că toate cele 28 de ţări ale Europei sunt importante pentru Europa. Grecia, România, Bulgaria, suntem toţi în Europa. Europa trebuie să existe cu cei 28, doar împreună putem rezolva toate problemele Europei", a spus premierul.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close