Antena 3 Politică Candidaţi maghiari, din partea PNL, la funcţia de primar, în şapte comune din Covasna

Candidaţi maghiari, din partea PNL, la funcţia de primar, în şapte comune din Covasna

14 Mar 2012   •   19:49
Candidaţi maghiari, din partea PNL, la funcţia de primar, în şapte comune din Covasna
Sursa foto: Foto: mesageruldecovasna.ro

PNL va avea candidaţi proprii, de naţionalitate maghiară, la funcţia de primar în şapte comune din judeţul Covasna, informează Mediafax. În plus, partidul va desemna candidaţi şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.
   
Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja (foto), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unei înţelegeri în cadrul USL, liberalii vor avea candidaţi proprii în şapte comune din judeţ, şi anume la Boroşneu, Zagon, Breţcu, Ghelinţa, Catalina, Cernat şi Sânzieni. Obreja a subliniat că, în aceste comune, PNL va avea candidaţi de naţionalitate maghiară.
   
De asemenea, conform protocolului USL, PNL va desemna candidaţi atât pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.
   
Obreja a reiterat că, în general, PSD şi PNL Covasna vor avea liste proprii de candidaţi pentru consiliile locale şi doar în câteva localităţi, precum municipiul Târgu Secuiesc, comunele Breţcu, Hăghig şi, probabil, Zagon şi Zăbala, vor participa în alianţă, sub sigla USL.
   
Potrivit acestuia, ţinta electorală a PNL Covasna este câştigarea a cel puţin unei funcţii de primar, a patru funcţii de viceprimar, a minim 30 de posturi de consilier local în judeţ, faţă de cele 20 existente în prezent, precum şi a cel puţin câte trei locuri în CL Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna.
   
Totodată, Marius Obreja a spus că PNL Covasna se adresează tuturor cetăţenilor din zonă, indiferent de naţionalitate, astfel că şi campania electorală a liberalilor va fi una bilingvă, în română şi maghiară.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close